Uitgekeken op jouw binnendeur? Zo los je dat op!

0
2610
binnendeur

Deuren, in iedere woning komen er wel een aantal voor. Naast de deuren via waar jij jouw woning binnenkomt kennen we ook nog binnendeuren. Dankzij deze deuren kun jij bepaalde ruimtes afsluiten, zoals jouw slaapkamer, toilet of badkamer. Zien jouw binnendeuren er al jaren hetzelfde uit? Dan vind je ze misschien wel wat saai. Je bent er in dat geval zeer waarschijnlijk op uitgekeken. Gelukkig los je dit betrekkelijk eenvoudig op. Hoe? Dat vertellen wij jou in dit artikel.

Voorzie jouw binnendeur van een likje verf

Ga jij de muren in jouw woning verven? Dan kan het straks zijn dat de nieuwe kleur niet matcht met de kleur van jouw binnendeuren. In dat geval hoef je natuurlijk niet direct een nieuwe binnendeur te kopen. Nee, want jij kunt de binnendeur in kwestie namelijk ook gewoon van een likje verf voorzien. Hierdoor blijven de kosten betrekkelijk laag, maar jouw binnendeur krijgt wel een compleet andere uitstraling.

Nieuwe binnendeur kopen

Het is natuurlijk ook mogelijk dat jouw binnendeur beschadigd is. Hierdoor sluit hij mogelijk niet goed meer af. Ga jij jouw binnendeur vervangen? Dan moet je voor een deur kiezen met dezelfde afmetingen. Waarom? Omdat de deur anders niet in het kozijn past. Je kunt echter ook een binnendeur met kozijn aanschaffen. Dit vergt wel wat meer werk, maar kan ook een stuk mooier zijn. Maak dus een weloverwogen keuze.

Kies voor een binnendeur met glas

Vroeger waren veel binnendeuren volledig van hout gemaakt. Vandaag de dag zien we echter steeds vaker een binnendeur met glas terugkeren in woningen. Indien jij een nieuwe binnendeur wilt, is dit ook zeker het overwegen waard. Glas voegt namelijk net dat beetje extra toe aan jouw binnendeur. In verband met de privacy plaats jij natuurlijk geen binnendeur met glas in jouw badkamer of op het toilet. Voor een deur naar de hal of keuken is dit echter een prima optie. Door een binnendeur met glas wordt het namelijk alleen nog maar lichter in de betreffende ruimte.

Lees ook: verfraai je woning met verschillende soorten deurbeslag