Wat zijn de beste outdoor kampeerbestemmingen in de winter?

0
1514
kamperen in de winter

Bij kamperen denken veel mensen aan de zonnige periode in de maanden juni, juli en augustus. Toch kiezen steeds meer mensen er voor om te gaan kamperen in de wintermaanden. Outdoor kampeerbestemmingen worden steeds populairder en er zijn veel plekken waar je heerlijk outdoor kunt kamperen in de wintermaanden. Wij zetten de mooiste bestemmingen voor je op een rij.

Drenthe

Als je een leuke bestemmingen zoekt voor een outdoor kampeervakantie, dan hoef je niet altijd naar het buitenland. Bijvoorbeeld in Drenthe vind je een aantal top locaties voor een kampeervakantie in de winter. Door de stijgende vraag naar dit soort locaties in de winter, kiezen campings er voor om open te blijven in de winter. Zo kun je een kampeervakantie in Drenthe combineren met een bezoek aan Nationaal park Dwingelderveld, waar je prachtige wandelingen kunt maken of het park op de fiets kunt verkennen. Deze natuurrijke omgeving is in de wintermaanden een lust voor het oog. Een goed voorbeeld van een kampeerlocatie is landgoed ’t Wildryck. Voor een leuke en avontuurlijke outdoor kampeervakantie hoef je dus niet per sé het land uit!

Zwarte Woud in Duitsland

Het Zwarte Woud in Duitsland is niet alleen in de zomer een hele populaire bestemming, ook in de winter komen steeds meer vakantiegangers naar toe om te genieten van een kampeervakantie. Het Zwarte Woud is een prachtige, natuurrijke omgeving waar je omringd wordt door uitgestrekte weiden en grote bossen. Je kunt hier wandelen, fietsen, hiken en zelfs skiën, ideaal voor de avontuurlijke kampeerder. In deze regio vind je ook verschillende kampeerplaatsen waar je in de winter een mooie staanplaats kunt krijgen. Groot voordeel van kamperen in deze regio is dat het Zwarte Woud vanuit Nederland met de auto goed bereikbaar is. Binnen een paar uur ben je op de plaats van bestemming.

Zuid TIrol

In het noorden van Italië vind je Zuid-Tirol, een prachtige provincie waar je mooie ongerepte landschappen tegenkomt. In deze heerlijke omgeving kun je niet alleen helemaal tot rust komen, je kunt ook genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Ga je hier voor rust en stilte, of kies je er voor om te gaan skiën of lange wandelingen te maken? In deze regio kan het allemaal. In de wintermaanden is het hier vaak wat kouder en ligt er sneeuw, wat voor echte winterliefhebbers natuurlijk geen probleem is. Zowel in de winter als in de zomer komen veel toeristen hier naar toe. Inwoners uit deze regio begroeten al deze toeristen dan ook met open armen, je voelt je er heel welkom.

Besef je goed dat een kampeervakantie in de winter natuurlijk heel anders is dan een kampeervakantie in de zomer. De grootste verandering is het weer. Het is dan ook aan te raden om je goed voor te bereiden op de winterse weersomstandigheden, zodat je tijdens het kamperen niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Voor goede kampeeruitrusting kijk je bijvoorbeeld bij CAMPZ. We wensen je een heerlijke, winterse kampeervakantie toe!