Wat is er allemaal te zien en te doen in Parijs?

0
1126

Parijs, de lichtstad, is de hoofdstad en de grootste stad van Frankrijk. Het is ook een van de meest bezochte steden ter wereld. En dat is niet zomaar, want het is er echt prachtig. Misschien ben je er wel eens geweest. Hoog tijd om alle feitjes over Parijs op een rijtje te zetten. Wat is er allemaal te zien en te doen in Parijs?

Wat is er allemaal te zien en te doen in Parijs?

Frankrijk is een zeer veelzijdig land. En Parijs is absoluut een van de hoogtepunten! De stad ligt aan de rivier de Seine, die ongeveer 12 km lang is. Parijs is na Londen de grootste stad van Europa. Bovendien is de hoofdstad van Frankrijk een zeer belangrijke toeristische bestemming, die jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Je vindt er talloze beroemde bezienswaardigheden, zoals de Eiffeltoren, de kathedraal Notre Dame, de Arc de Triomphe en de Champs Elysees. En als je door de stad loopt kom je ook het Louvre, het Musee d’Orsay, het Musee Rodin en het Musée Picasso tegen. Kortom: genoeg te zien en optimaal genieten!

Waar staat Parijs nog meer bekend om?

Parijs staat bekend om zijn culturele attracties, fijne keuken, musea, galeries en amusement. De stad staat vol met monumenten, musea, parken en tuinen. Je raakt er werkelijk niet uitgekeken! Deze fantastische stad is onderverdeeld in twintig arrondissementen, elk met een eigen lokaal bestuur. Parijs is een zeer kosmopolitische stad, met mensen die verschillende talen spreken. Het staat bekend om haar Franse cultuur en vormt de thuisbasis van vele beroemde kunstenaars, schrijvers en musici.

Een plek vol vermaak

Parijs is een stad waar mensen uit de hele wereld komen wonen, werken en plezier hebben. Ze vermaken zich opperbest bij de monumenten, musea, galeries, parken en tuinen. Wie weet jij binnenkort ook wel. De stad is de thuisbasis van veel beroemde kunstenaars en schrijvers. Parijs is dan ook een vol leven en opwinding. New York staat bekend als ‘the city that never sleeps’, maar Parijs ook niet. Ervaar het zelf en breng een bezoekje aan de Franse hoofdstad. Dat wordt genieten!