Hoeveel jurken hangen er in jouw kast?

0
2743
jurken in de kas

Hoeveel jurkjes hangen er in jouw kast? Kun je ze op twee handen, of zelfs op één hand tellen? Of zou je het zo uit je hoofd niet weten, en moet je echt even je kast induiken om duidelijkheid te krijgen? Veel dames zijn dol op jurkjes, omdat ze in hun eentje een hele outfit kunnen vormen en er altijd wel een exemplaar is dat bij het seizoen en de gelegenheid past. Maar ook als je je niet zo op je gemak voelt in een jurk, is er een optie die net zo makkelijk is: de jumpsuit.

Waarom jurkjes zo populair zijn

Alhoewel Nederlandse dames vooral bekend staan om hun kleding die lekker makkelijk en praktisch moet zijn, is het jurkje aan een duidelijke opmars bezig. We ontdekken meer en meer dat ook een jurk erg praktisch kan zijn. Oké, misschien niet om in te fietsen, maar wel als het gaat om ‘makkelijke’ outfits. Van die outfits die je zo uit de kast kunt pakken, die altijd goed zijn. Waar je niet eindeloos kledingstukken met elkaar voor hoeft te combineren, waarmee je gewoon in één klap klaar bent. Want dat is het grote voordeel van een jurk, het is een complete outfit verpakt in een enkel kledingstuk. Natuurlijk, je kunt er een jasje of vestje overheen dragen, een panty, maillot of een legging eronder, maar het combineren is niet altijd noodzakelijk, en nog altijd gemakkelijker dan wanneer je met allemaal losse kledingstukken werkt.

Bovendien doen ze het goed in tal van gelegenheden. Er zijn zomerjurkjes die er gewoon om vragen om op het strand of op een zonnig terras te worden gedragen. Maar daarnaast zijn er ook keurige jurkjes die je prima naar je werk kunt dragen, net zoals er ook heel comfortabele exemplaren zijn die perfect passen bij een dagje thuis hangen. Er is een jurkje voor ieder moment en passend bij iedere smaak.

Wat als je nu niet van jurken houdt?

Goed, hartstikke praktisch dus, zo’n jurk. Maar niet voor jou. Niet handig op de fiets, onhandig tijdens het fysieke werk dat je doet, of gewoon niet jouw ding, niet jouw stijl. Maar dat gemak van een outfit die uit een enkel kledingstuk bestaat, dat spreekt je natuurlijk wél aan. Maak kennis met de jumpsuit. De reden dat een jumpsuit dames zo goed bevalt, is omdat hij een complete outfit is, maar dan zonder het eventuele ongemak van een jurkje. Ook jumpsuits heb je in tal van kleuren en uitvoeringen, zelfs in heel zomerse varianten, met een korte broek. Net zo multifunctioneel als een jurk dus!