Een cadeautje voor een babyshower nodig?

0
2751
vrouw met babykleertjes

Ben je uitgenodigd voor de babyshower van je broer, vriendin, zus of vriend? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een leuk cadeautje om de aanstaande ouders te geven! Maar wat kies je? Tegenwoordig is er enorm veel keuze. Ga je voor een leuke outfit zoals een babyjasje, of juist een handig cadeautje waar de ouders veel aan zullen hebben? In dit artikel geven we je alvast een paar mooie tips en inspireren we je voor het leukste cadeautje!

Geef een praktisch cadeau

Op zoek naar een cadeautje waar de jonge ouders echt iets aan hebben? Geef iets handigs zoals een luiertas cadeau. Die tas kunnen ze leuk gebruiken wanneer ze een dagje met de kleine op pad gaan, of wanneer ze gezellig bij jou komen logeren! In een luiertas kun je niet alleen luiers kwijt, maar alle spulletjes die een baby nodig heeft, van rompertjes tot voeding en flesjes. Ideaal om cadeau te geven. Vraag van tevoren even bij de aankomende opa en oma na of ze al zo’n luiertas in huis hebben, om te voorkomen dat je dubbel koopt.

Een stoere outfit

Natuurlijk kun je ook kleertjes cadeau doen. Baby’s hebben veel kleertjes nodig, want een ongeluk zit in een klein hoekje en een vlek is snel gemaakt. Het kan dus geen kwaad om wat extra kleertjes klaar te hebben liggen. Een legging voor een baby is bijvoorbeeld altijd handig om achter de hand te hebben. Weet je niet zeker of het een jongentje of een meisje gaat worden? Geen probleem, je kunt ook kiezen voor unisex kleertjes en kleurtjes. Ook kun je kiezen voor fijne, neutrale kleurtjes zoals wit, grijs, taupe of groen. Dan zit je altijd goed.

Aandachtspuntjes voor kleertjes

Babykleertjes moeten aan andere standaarden voldoen dan kleren voor volwassenen, dus het is goed om te weten waar je op moet letten. Zo kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen, zoals katoen. Katoen ademt goed en neemt vocht goed op, waardoor het lekker zit voor de kleine. Ook kun je erop letten of de kleertjes elastaan hebben. Dat stofje zorgt voor een beetje rek, waardoor het verwisselen van de kleertjes makkelijker is. Het is fijn wanneer de kleertjes gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, zoals biologisch katoen. Kies bijvoorbeeld voor de babykleertjes van een merk zoals Donder. Die heeft een groot assortiment leuke babykleding in huis!