Hoe verdien je geld met Pinterest?

0
2388
pinterest telefoon

Zowel bedrijven als gewone bezoekers kunnen inkomsten genereren met Pinterest. Wel is het nuttig om je te verdiepen in affiliate marketing. Dit houdt in dat je bepaalde producten diensten op je Pinterest pagina promoot via een afbeelding met een link naar de website. Wanneer mensen via deze link het gepromote product aanschaffen ontvang je een percentage van de prijs, ook wel commissie genoemd. Het exacte percentage dat je ontvangt verschilt per website. Controleer dit altijd even voordat je een affiliate link plaatst. Stel je voor dat je werkt in een fitnessschool. In dat geval zou je een pin kunnen plaatsen met een link naar sportschoenen. Als mensen via jouw Pinterest in de webshop een paar nieuwe sportschoenen kopen verdien jij een percentage van de opbrengst.

Algemene voorwaarden van affiliate marketing netwerken

Om geld te verdienen met Pinterest dien je een account aan te maken op een affiliate marketing website. Nadat je alle gegevens hebt ingevuld ontvang via de mail een unieke link die je tussen jouw Pinterest Pins moet plaatsen. Als een volger op deze link klikt en een aankoop doet op de website ontvang je commissie. Lees echter wel altijd de voorwaarden door van het bedrijf of de organisatie waarvan je een affiliate link plaatst. De regels kunnen per bedrijf nogal verschillen. Zo is het bij sommige affiliate bedrijven verplicht om een eigen blog of website te hebben. Aan de andere kant zijn er voldoende affiliate programma’s die je Pinterest profiel voldoende vinden. Overigens willen veel affiliate bedrijven graag dat je op jouw website of blog aangeeft dat je affiliate marketing gebruikt. Daarnaast waardeert Pinterest het wanneer je in de beschrijvingen van de Pin een #affiliate hashtag plaatst. Volg hoe dan ook altijd de regels van affiliate netwerken, om een ban te voorkomen.

Affiliate marketing netwerken

Het aantal affiliate websites is de afgelopen jaren toegenomen. Inmiddels zijn er diverse internationale en Nederlandse affiliate marketing websites actief. Bekende internationale websites zijn onder andere:

  • Het eBay partner netwerk.
  • Amazon Associates.
  • Aliexpress
  • Ashford
  • Rakuten
  • Awin (een blog of website is niet vereist).
  • Shopstyle Collective (een blog of website is niet vereist).

Affiliate links van Amazon: wees voorzichtig

Wees wel een beetje voorzichtig wanneer je een affiliate link van Amazon plaatst. Meerdere gebruikers hebben aangegeven dat de website nogal tegenstrijdig is met het wel of niet geven van toestemming voor het plaatsen van links op Pinterest. Je kunt het beste voor de zekerheid nog even informeren bij de website. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je account bij Amazon geblokkeerd wordt omdat de regels niet duidelijk zijn. Krijg je wel toestemming van Amazon? Onthoud dat dat je alleen affiliate links mag plaatsen als je een eigen website of blog hebt. Deze regel geldt overigens niet voor de websites Shopstyle Collective en Awin.

Affiliate netwerken uit Nederland

Ook in Nederland zijn inmiddels diverse affiliate netwerken actief. Bekende namen zijn onder andere Tradetracker en Daisycon. Het voordeel van Tradetracker is dat het gebruik maakt van ‘real attribution’. Dit is een methode waarmee verdiensten eerlijker worden verdeeld onder publishers, oftewel de mensen die affiliate links op hun website, blog of sociale netwerk delen. Bovendien heb je de keuze uit een groot aantal bedrijven in diverse branches. Daisycon bestaat sinds 2000 en heeft dus een lange staat van dienst. Bovendien is het een van de grootste affiliate netwerken uit de Benelux, waardoor je de keuze hebt uit een groot aantal bedrijven. Of misschien heb je de voorkeur voor een van de andere en bekende affiliate netwerken uit Nederland:

  • Tradedoubler: Al langere tijd een grote speler in de affiliate marketing wereld, maar de invloed is wel afgenomen.
  • Awin: Dit is en netwerk met meer dan 4300 adverteerders uit de hele wereld.
  • Bol.com. Heeft een eigen affiliate programma en beschikt over duizenden producten.

Verschillende manieren om geld te verdienen

Als je op Pinterest een affiliate link plaatst kun je zowel per klik, lead of verkoop van een product geld verdienen. De manier waarop je geld verdient verschilt per affiliate netwerk. Zo gebruiken sommige netwerken de ‘Pay Per Click’ methode (PPC) waarbij je commissie ontvangt op het moment dat de bezoeker op de link van de adverteerder in jouw Pin klikt. Een andere mogelijkheid om geld te verdienen is Pay Per Lead (PPL), wat betekent dat je commissie krijgt als de bezoeker een bepaalde actie onderneemt. Denk bijvoorbeeld aan de deelname aan een prijsvraag of het achterlaten van gegevens bij een adverteerder. Je ontvangt uiteraard ook commissie als de bezoeker een aankoop doet of gebruik maakt van een bepaalde dienst. Dit wordt Click Per Sale (CPS) genoemd.