5 voordelen van bamboe kleding

0
2362
man in boxershort

Het is bijna onvermijdelijk dat je inmiddels zal hebben gehoord van bamboe kleding. Er wordt heel veel over geschreven, maar ook de reclame is niet van de lucht. Heeft bamboe kleding echt voordelen of is het een hype die binnenkort ook weer verdwenen kan zijn?  Oordeel zelf als je hieronder 5 voordelen op een rijtje kan hebt gelezen.

1. Bamboe kleding is zacht

Als je ooit zijde hebt geprobeerd, heb je een goede indruk wat je van bamboe kleding mag verwachten. Het voelt heerlijk zacht op de huid. Dat is een voordeel als je een gevoelige huid hebt. Het is daarnaast gewoon comfortabel als je geen huidproblemen hebt. Een shirt of ander kledingstuk van bamboe zit gewoon lekker en dat merk je meteen. Daarom zijn Bamigo’s boxershortjes ook zo’n goede keuze.

2. Bamboe kleding ventileert uitstekend

Bamboe moet een productieproces ondergaan voordat het in kleding kan worden verwerkt. Als je eens bamboe in het wild of op een plantage hebt gevoeld, zal je dat maar al te goed begrijpen. De structuur van de vezels blijft echter buisvormig en deze zitten vol met microscopisch kleine gaatjes. Dat zorgt voor frisheid omdat er veel meer lucht door deze vezels gaat dan bij materialen als katoen of kunststof. Je voelt je derhalve ook meer op je gemak door de zachte stof die ook na langer dragen fris blijft.

3. Bamboe kleding is sterker

De vezels van bamboe zijn sterk en veerkrachtig. Bamboe kleding is daardoor sterker dan katoen of synthetische stoffen. Dat is gewoon een wetenschappelijk feit waarover geen discussie mogelijk is. Een prettig idee dat kleding naast mooi en comfortabel ook nog eens sterk kan zijn.

4. Bamboe kleding reguleert vocht

Hoezeer we het soms ook proberen te vermijden of te verdoezelen, transpireren doen we nu eenmaal allemaal, de een wat meer dan de ander. Bamboe kleding kan 3 maal zoveel vocht opnemen in verhouding tot katoen. Omdat de bamboe door de structuur ook veel meer en sneller vocht weer af kan voeren, merk je dat bij het dragen doordat je minder last hebt van het zweet. Sokken van bamboe kunnen dan ook een uitkomst zijn in de zomer indien je last hebt van zweetvoeten. De meest eenvoudige wijze om onder de indruk te raken van de manier waarop bamboe vocht afvoert, is na het wassen. Bamboe kleding is binnen de kortste keren weer droog.

5. Bamboe kleding is duurzaam

Bamboe vezels moeten een bewerking ondergaan voordat ze voor kleding kunnen worden gebruikt. Dat is een nadeel. Daar staan vele voordelen tegenover. Bamboe is  een soort gras, een van de snelst groeiende planten op aarde. Het gebruikt in verhouding weinig water en bouwstoffen en wordt vooral door de energie van de zon gevormd. Er is vrijwel geen ongedierte dat het gewas aantast en ook ziekte of andere problemen komen zelden voor. Bestrijdingsmiddelen hoeven derhalve niet te worden ingezet. Bamboe komt op uit de wortels. Na de kap van het product is het een kwestie van wachten op de volgende oogst. Bamboe is een plant waarvoor geen regenwoud hoeft te verdwijnen, het groeit in grote delen van de wereld vrij in de natuur. Het materiaal is dan ook beslist duurzaam te noemen.