Tuininspiratie voor de zomer; bereid je nu al voor

0
2281
tuininspiratie

Was de zomer weer een succes in jouw tuin? Dan is het nu alweer de tijd om inspiratie op te doen voor het volgende jaar en wellicht ook om in de winter wat extra te doen in de tuin. Hieronder vind je vast opties.

1. Verlichting

Door toepassing van led en zonnecellen is er veel meer mogelijk qua verlichting in je tuin dan een simpele spot met bewegingssensor. Stringlights zijn de nieuwe trend voor in huis en in de tuin. En als jij nu kreunt dat je niet het gehele jaar voor kerstsfeer in de tuin wilt gaan, moet je zeker eens kijken naar de nieuwe mogelijkheden. Een nieuwigheid zijn de stringlights met grotere lampen. Hiermee kan je in de winter en zomer leuke effecten realiseren bij bijvoorbeeld schuttingen en andere bouwwerken.

2. Vuur, maar wel gecontroleerd

Moet jouw verrichting extra sfeervol zijn, kies dan voor kaarsen en fakkels. Wil je warmte en gezelligheid realiseren in de tuin door licht, dan zijn kaarsen onovertroffen. Het mooiste is wellicht om meerdere kaarsen op een centraal punt te zetten, zoals een dienblad op een tafel.

Fakkels zijn er de liefhebbers van echt vuur en geven een tuin een avontuurlijke sfeer, die ongetwijfeld te maken heeft met film- en tv-beelden.

Vuur is en blijft gevaarlijk, ook in de open lucht. Zorg altijd dat je de controle houdt en dat er blusmiddelen voorhanden zijn.

3. Parasols en de hoogte inwerken

De Nederlandse zomers de afgelopen jaren werden gekenmerkt door hoge temperaturen en veel zon. Dan zijn parasols ideaal om beschermd en comfortabel overal in de tuin te kunnen gaan zitten. Het aanbod in parasols is bijzonder ruim en je kan dus altijd de juiste vinden voor jouw tuin.

Een verder voordeel van parasols is dat je automatisch ook de hoogte gaat inwerken. Een tuin oogt het mooist als niet alle aandacht naar een bepaalde hoogte wordt getrokken. Denk behalve aan parasols dan eens aan hangplanten. Een mooie schutting begroeit met klimplanten oogt ook altijd bewondering. Een mooie eyecatcher is tegenwoordig een hangstoel als je een stevige boom of schuurtje tot je beschikking hebt.

4. Bloeiende planten voor het gehele jaar

Het is niet ieders smaak omdat voor veel tuinbezitters een tuin hoort te rusten in de winter. Maar een paar winterbloeiers of struiken met gekleurde bessen kunnen een donkere winterdag behoorlijk opvrolijken. In de zomer ga je uiteraard voor veel bloemen en planten. Heb je geen grond maar tegels kies dan voor een mooie combinatie van planten en potten.

5. Zitjes

Mooie stoelen in de tuin horen erbij. Maar zitjes moeten in de eerste plaats comfortabel zijn. Tenslotte wil je hele avonden door kunnen brengen in je tuin. Dat gaat alleen lukken als je zitplaats hebt en kan bieden die echt geschikt is om te chillen. Voordat die zwoele zomeravonden weer aanbreken is het aan jou om te zorgen dat de komende zomer het zitcomfort beter is dan ooit tevoren. Soms is een fijn kussen al voldoende.