Zo richt je jouw woonkamer leuk in met industriële eetkamerstoelen

0
2405
industriele stoelen loft

Als je erop let, zal het je beslist niet zijn ontgaan dat de industrieel interieur steeds meer terrein wint. Een twintigtal jaar geleden raakte deze stijl vooral bij kantoorruimte in zwang alsmede bij een enkele particulier. Inmiddels kom je deze bijzondere stijl veel vaker tegen. Restaurants en winkels maken vaak gebruik van het feit dat hun pand een zekere ouderdom heeft waardoor een industrieel design recht doet aan de ruimte. Voor particulieren is het vaak een kwestie van meer organiseren, omdat in het verleden vaak moeite werd gedaan om het industrieel karakter van een oude woning weg te werken. In een nieuw pand moet je beslist meer moeite doen voor een originele look.

Eetkamerstoelen industrieel gevraagd

In de woonkamer, eetkamer of werkkamer worden vrijwel altijd eetkamerstoelen geplaatst. Bij een industriële eetkamerstoel moet je je toch vooral richten op robuustheid. Het onderstel is met name van staal of hout in minder bewerkte staat. Het materiaal waar je meteen aan moet denken voor de bekleding is uiteraard leer. Een dergelijke stoel past perfect bij een industriële woonstijl en kan je goed combineren met een stevige eettafel van eikenhout of een vergelijkbare houtsoort.

Ga je op zoek naar de originele eetkamer stoelen die passen in jouw inrichting dan kan dat een behoorlijke klus worden. Het populair worden van de stijl heeft er voor gezorgd dat het aanbod van de originele stoelen zeer beperkt is en ook de prijzen zijn in een aantal jaren enorm opgelopen.

Daar staat tegenover dat veel fabrikanten eetkamerstoelen industrieel in het assortiment hebben opgenomen die qua ontwerp en uiterlijk jou alles bieden wat je zoekt voor jouw interieur. Daarbij koop je uiteraard ook kwaliteit en nieuwe materialen.

Kies de stoel die bij jou past

Als het om industriële eetkamer stoelen gaat, wil je natuurlijk dat de stoelen in jouw interieur op hun plaats zijn en ook optimaal zitcomfort bieden. Het is immers ook de bedoeling om uren te kunnen natafelen in de zekerheid dat de gasten heerlijk comfortabel zitten. De industriële meubels die vandaag de dag worden gemaakt, bieden een grote keuze in vorm en materiaal. Hierdoor vind jij ook de eetkamer stoel die precies bij jou past.

Buffelleer is een materiaal die veelvuldig wordt gebruikt bij de fabricage van eetkamerstoelen industrieel. Dat die materiaal robuust is en vele jaren mee kan, spreekt voor zich. Het leer is daarbij ongecorrigeerd en het wordt in feite alleen geschuurd voordat het wordt toegepast. Geschuurd buffelleer heeft een matte glans en wordt bij goed onderhoud in de loop van de jaren ook steeds mooier. Wil jij liever vintage leer, dan is dat ook mogelijk. In ieder geval kan je er van verzekerd zijn dat elk stukje leer zijn persoonlijke en karakteristieke kenmerken heeft. Dat is het bijzondere van ongecorrigeerd leer.

Inmiddels is het ook mogelijk om te kiezen uit de vele opties die worden aangeboden en dat beperkt zich niet langer tot kleur alleen. Ook kan jij besluiten om een eetkamer stoel met leuningen te kiezen of met wieltjes. Ontdek de vele mogelijkheden.