Vliegtickets voor de beste prijs

0
4567
goedkope vliegtickets

Vliegtickets kunnen enorm in prijs verschillen. Prijzen zijn onder meer afhankelijk van je bestemming, de maatschappij waarmee je vliegt, de reisdatum en het moment waarop je je vlucht boekt. Om zo goedkoop mogelijk te vliegen boek je bij Goedkoop-vliegen.nl. Door de prijzen van alle grote luchtvaartmaatschappijen en ticketvergelijkers naast elkaar te leggen kunnen we jou de goedkoopste vliegtickets aanbieden. Maar je hebt zelf ook invloed op die prijs. Door je boeking goed te plannen en flexibel te zijn kun je tot honderden euro’s besparen. Bekijk daarom de volgende praktische tips, dan wordt het boeken van vliegtickets nog leuker.

Vliegtickets boek je op het juiste moment

Vliegtickets zijn doorgaans goedkoper als je ze ruim van tevoren boekt. Maar hoelang van tevoren moet je boeken? Vijf maanden, drie maanden of één maand? En zijn er ook verschillen per maatschappij? Over het juiste moment om te boeken bestaat dus de nodige twijfel. Een veel gehanteerde leidraad is, dat vliegtickets drie maanden voor de vluchtdatum het goedkoopst zijn. Dat is dus het beste moment om te boeken. Doordat het vliegtuig langzaam voller raakt zullen de prijzen vanaf dat moment gaan stijgen. Een enkele keer kun je geluk hebben. Dan gaat de prijs in de laatste weken weer omlaag.

Goedkope last minute vliegtickets

Als je pas op het laatste moment besluit om een vliegreis te maken kan het lucratief zijn om een vlucht te zoeken in de categorie ‘last minute’. Dat zijn stoelen in bijna vol geboekte vluchten, die voor een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden. Daarmee neem je wel een risico, want de kans bestaat dat de vlucht die jij graag wilt hebben is volgeboekt. In dat geval moet je op zoek naar een alternatief. Maar als je een beetje flexibel bent zal dat geen bezwaar zijn. Dan kun je met een ‘last minute’ vlucht veel geld besparen op je vliegtickets.

Vertrek vanaf een andere luchthaven

Wie vliegtickets gaat boeken zal in eerste instantie denken aan Schiphol als vertrekpunt. Houd er rekening mee dat goedkope luchtvaartmaatschappijen vaak vertrekken vanaf andere luchthavens, zoals Eindhoven, Eelde, Rotterdam of een luchthaven net over de grens. Vooral bij de kleinere luchthavens is het een stuk minder druk dan op Schiphol. Daardoor is het gemakkelijker om de auto te parkeren en zijn de wachttijden voor het inchecken een stuk korter. Bedenk wel dat deze goedkope luchtvaartmaatschappijen vrij hoge kosten in rekening brengen voor bagage. Vooral als het maximum toegestane gewicht per ongeluk wordt overschreden kunnen die extra kosten flink oplopen.

Lees ook: 5 redenen om naar Turkije op vakantie te gaan

Vermijd de populaire vluchten

Vliegtickets zijn duurder in het weekeinde, rondom feestdagen en in het hoogseizoen tijdens de vakanties. Als je goedkoop wilt reizen kun je die piekmomenten beter vermijden. Maar ook tijdens ‘normale’ weken loont het om je vlucht goed in te plannen. Zakelijke reizigers vliegen graag op maandagochtend naar hun bestemming en keren donderdag of vrijdag terug naar huis. Voor veel bestemmingen geldt dat reizen op dinsdag en woensdag het goedkoopst is. Het tijdstip waarop je vliegt heeft ook invloed. Vliegtickets voor vluchten die vroeg in de ochtend of laat in de avond vertrekken zijn goedkoper dan tickets voor vluchten overdag.

Kijk naar de totaalprijs

Bij het boeken van vliegtickets is het verleidelijk om op de ticketprijs te focussen, maar dan kom je bedrogen uit. Kijk naar de totaalprijs: de optelsom van de ticketprijs, bagagekosten, eventuele reserveringskosten, parkeerkosten en dergelijke. Wie comfortabel wil zitten moet er rekening mee houden dat er in de vliegtuigen van prijsvechters minder beenruimte is. Maar als dat geen issue is, als je bereid bent om wat te schuiven met de vluchtdata en het niet erg vindt om op minder populaire tijden te vertrekken, zijn er volop mogelijkheden om voor weinig geld naar je bestemming te vliegen. Dat begint bij Goedkoop-vliegen.nl.