Vijf Redenen om op vakantie te gaan naar Turkije

0
4933
vakantie turkije

De zomervakantie is een periode waar veel mensen naar uitkijken. Logisch, want je bent lekker vrij en gaat waarschijnlijk ook ieder jaar wel op vakantie. Sommige mensen gaan jaar in jaar uit naar dezelfde bestemming. Vind jij dit maar niets en ga je het liefst elk jaar naar een ander land? Dan ben je nu vast en zeker ook alweer na aan het denken over de volgende bestemming. Nog nooit op vakantie geweest naar Turkije? Dan is het zeker aan te raden om deze optie eens te bekijken. In onderstaande tekst geven wij jou vijf redenen om op vakantie te gaan naar Turkije.

1. Zongarantie

Wanneer jij in de zomer naar Turkije op vakantie gaat, hoef je niet bang te zijn voor slecht weer. In de maanden juli en augustus is het er over het algemeen namelijk warm. Ook valt er maar weinig regen in Turkije. Jij kunt dus lekker aan het strand plaatsenemen en genieten van het zomerse weer. Hoe warm het ongeveer is in Turkije? Dat verschilt, maar de dertig graden wordt, zeker in de zomer, makkelijk gehaald. Het is ook geen uitzondering meer dat temperaturen in dit land richting de veertig graden gaan. Koud heb jij het dus nooit wanneer je naar Turkije gaat!

2. Turkije is rijk aan cultuur en natuur

Jij wilt natuurlijk niet alleen naar Turkije om te genieten van het weer. Dit is een leuke bijkomstigheid, maar jij wilt vast en zeker ook wat zien van het land. Gelukkig heeft Turkije op dit gebied ook genoeg mogelijkheden. Zo vind je in het land talloze bezienswaardigheden. In veel toeristische plaatsen zijn nog overblijfselen te zien uit de Klassieke Oudheid en Romeinse tijd. Daarnaast vind je in Turkije enorm veel natuur. Zo is het land ook rijk aan bossen en waterpartijen. Kortom: er is genoeg te beleven.

3. Lekker goedkoop

Turkije is een relatief goedkoop vakantieland. Zeker wanneer je het vergelijkt met populaire vakantiebestemmingen in Europa. In de toeristische kustplaatsen is het natuurlijk wel wat duurder dan in het binnenland, maar het is nog steeds goed betaalbaar. Zo kun jij er voor een paar tientjes bijvoorbeeld al prima avondeten met twee personen. Ideaal natuurlijk wanneer jij wel op vakantie wilt, maar niet heel veel te besteden hebt. Ook de reis zelf is niet bijzonder duur. Kijk bijvoorbeeld maar eens bij FTI Reizen. Via deze organisatie kun jij voor een mooi prijsje op vakantie naar verschillende Turkse badplaatsen.

Lees ook: vliegtickets voor de beste prijs

4. Kindvriendelijk land

Zoek jij nog een goede vakantiebestemming om met kinderen naar toe te gaan? Ook dan is Turkije een prima bestemming. Turkije is namelijk een kindvriendelijk land. Bij de meeste accommodaties zijn faciliteiten voor kinderen aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan een kinderzwembad, een speelhoek en animatieteam. Het is echter niet alleen de accommodatie zelf die kindvriendelijk is. Ook de Turken zijn namelijk dol op kinderen. De kleintjes worden vaak in de watten gelegd tijdens hun verblijf in dit land, waardoor het ook voor hen een onvergetelijke vakantie wordt.

5. Veel all inclusive resorts

Sommige mensen houden van een actieve vakantie, anderen willen tot rust komen. Behoor jij tot deze laatste categorie? Dan is Turkije ook een perfect land voor jou. De laatste jaren zijn de all inclusive resorts er namelijk als paddenstoelen uit de grond geschoten. In nagenoeg alle toeristische plaatsen vind je een groot aantal van dit soort accommodaties. De resorts zijn vaak van alle gemakken voorzien, waardoor jij er een perfecte vakantie kunt beleven.