Online daten met Tinder

0
4054
tinder

Een van de populairste applicaties op het gebied van online dating is Tinder. Miljoenen mensen hebben de applicaties ondertussen al op hun telefoon geïnstalleerd; de kans dat de liefde van jouw leven momenteel de applicatie gebruikt is dus aanzienlijk groot. Tinder heeft in relatief korte tijd de hele wereld van het online daten op zijn kop gezet en een prominente plek gekregen in de maatschappij. Merendeel van de relaties die tegenwoordig ontstaan via het online daten zijn afkomstig van Tinder. Eerder schreven we al wat online dating precies inhoudt.

In het begin had daten via Tinder last van relatief veel imagoproblemen. Zo zouden ze mensen die gebruikmaken van Tinder niet op zoek zijn naar een serieuze relatie en de applicatie slechts als tijdverdrijf gebruiken of voor het vinden van een one night stand. Tegenwoordig is daten via Tinder algemeen geaccepteerd en wordt er openlijk gepraat over het gebruik van de applicatie.

Wat is het principe van Tinder?

Tinder is vooral heel populair geworden door de laagdrempeligheid van de applicatie. Door het zogenoemd ‘swipen’ door de profielen, kun jij op basis van de profielfoto’s, omschrijving en interesses bepalen of je de ander aantrekkelijk vindt of niet. Door naar links of rechts te swipen kun je bepalen of je een profiel ‘accepteert’ of ‘weggooit’. Als de ander jouw profiel ook interessant vindt en ‘accepteert’, dan ontstaat er een match. Pas nadat er een match is, is het mogelijk om elkaar een bericht te sturen. Het is daarnaast mogelijk om op elk moment een match weer op te heffen. Je zit dus nooit verplicht aan een gesprek vast.

In de loop der jaren heeft Tinder een groot aantal nieuwe functies toegevoegd. Een van die functies is het geven van zogenoemde ‘superlike’. De superlike kan eenmaal per dag worden gegeven aan een profiel waarmee je écht graag in contact wilt komen. Jouw profiel zal na het geven van een superlike extra opvallend zichtbaar zijn bij de persoon die jij interessant vindt.

Hoe kan ik met Tinder beginnen?

Binnen enkele secondes kun je de applicatie al installeren op jouw smartphone. Het is het makkelijkst om Tinder te koppelen aan Facebook, daardoor kunnen er direct een heleboel gegevens worden opgehaald van jouw Facebook profiel. Hierdoor is het aanmaken van een Tinder profiel nog een stuk gemakkelijk. Het is niet verplicht om Tinder aan Facebook te koppelen, het is namelijk ook mogelijk om jezelf met een telefoonnummer te registreren. Tinder plaatst nooit wat op jouw Facebook tijdlijn, jouw Facebook vrienden zullen dus niet weten dat jij Tinder gebruikt.

Het instellen van een Tinder profiel

Na het downloaden van de applicatie en het registreren voor een account is het tijd om jouw Tinder profiel in te stellen. Een goed profiel heeft in ieder geval altijd meerdere duidelijke foto´s. Natuurlijk wil je er zo goed mogelijk uitzien op jouw profielfoto´s, het is echter natuurlijk wel belangrijk dat de foto´s goed overeenkomen met de realiteit. Uiteindelijk is het natuurlijk jouw doel om iemand te vinden waar je in het echt mee kunt gaan daten. Als je Tinder een tijdje gebruikt, dan zul je al snel merken dat er veel ´doorsnee foto´s´ worden gebruikt. Om echt op te vallen tussen alle miljoenen Tinder gebruikers, is het belangrijk dat jouw foto´s iets extra toevoegen. Zorg er in ieder geval dat je altijd minimaal 2 duidelijke foto´s van jezelf op jouw profiel hebt staan. Natuurlijk is het aan te raden om meer dan 2 foto´s toe te voegen.

Het schrijven van een profielbeschrijving

Na het toevoegen van nieuwe profielfoto´s, het is tijd om een interessante beschrijving te bedenken. Zorg ervoor dat jouw Tinder beschrijving niet te lang is. Vrijwel niemand zit te wachten op enorm lange verhalen op Tinder, de kans dat slechts de eerste regel wordt gelezen of dat iemand de gehele beschrijving door de omvang niet meer leest neemt alleen maar toe. Zet kort er krachtig neer wie jij bent en eventueel wat je zoekt, maar doe dit wel op een unieke manier. Een unieke beschrijving zorgt ervoor dat je echt opvalt tussen de andere gebruikers, dat is natuurlijk uiteindelijk het uitgangspunt.

Social media koppelen aan Tinder

Na het schrijven van de beschrijving, kun je ervoor kiezen om een aantal andere sociale media te koppelen aan jouw Tinder profiel. Momenteel kun je ervoor kiezen om jouw Instagram foto´s zichtbaar te maken op jouw Tinder profiel. Ook kun je Spotify koppelen aan Tinder. Hierdoor zien potentiële matches direct wat voor soort muziek jij leuk vindt.

Instellen van de filters op Tinder

Je hebt nu alle stappen doorlopen voor het maken van een Tinder account, nu is het tijd om te beginnen met het gebruik van de applicatie. Voordat je begint met swipen is het aan te raden om een filter in te stellen. In deze filter kun je aangeven tot welke afstand Tinder voor jou mag zoeken naar potentiële matches. De profielen die je zult zien, zullen zich dat ook altijd op maximaal de door jou ingestelde afstand bevinden. Let er wel op dat ook mensen die tijdelijk in het door jou ingestelde gebied zijn worden getoond, zij kunnen dus uiteindelijk wel ergens anders wonen.

In de filter is het ook mogelijk om een leeftijdsfilter in te stellen. Hierin kun je aangeven vanaf en tot welke leeftijd Tinder mag gaan zoeken naar profielen. Wederom zullen de profielen die jij ziet allemaal binnen deze leeftijdsrange vallen. De filters kun je uiteindelijk later altijd nog aanpassen, als blijkt dat je deze toch liever anders wilt instellen. Na het instellen van de filters zullen de eerste profielen worden getoond, je kunt nu beginnen met het swipen van profielen.

Matches en de chatfunctie van Tinder

Nadat er uit het swipen wederzijdse interesse blijkt, zal er een match ontstaan. Het is vanaf dan mogelijk om een gesprek te starten met de ander. Zorg wederom voor een uniek en interessant openingsbericht, om jezelf te onderscheiden van de grote hoeveelheid standaard berichten. Een goed uitgangspunt is om een gesprek te beginnen zoals je dat in het echt ook zou doen. In de chatfunctie van Tinder zijn nog een aantal andere functies. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een GIF afbeelding te sturen. Het is niet mogelijk om eigen foto’s te sturen. Ook heeft Tinder nog geen functie om met elkaar te bellen via de applicatie.

Heb je uiteindelijk een match met iemand, maar zie je diegene toch niet helemaal meer zitten? Het is op elk moment mogelijk om de match op te heffen. Het is dan wel mogelijk dat je het profiel bij het swipen uiteindelijk nog een keer tegen zult komen.