Tips om Main Coon katten te verzorgen

0
670

Katten vragen veel aandacht. Het zijn heel gevoelige wezens en zullen speciale zorg nodig hebben als je ze gelukkig en actief wilt houden. Speciale katten zijn Maine Coon katten en je vindt ze bij de Main Coon fokker. Waar moet je op letten en hoe verzorg je deze bijzondere katten?

Wat zijn de kenmerken van Main Coon katten?

Je moet alles weten over je nieuwe kat voordat je er een in huis haalt. De Maine Coon kat is een bijzondere kat, ze staan bekend om hun grote oren en unieke vacht. De Maine Coon is een zeer sociale kat en kan een geweldige metgezel zijn voor een gezin. Ze kunnen erg aanhankelijk zijn en tot 18 jaar oud worden.

Wat eet een Main Coon graag?

Main Coon katten staan bekend om hun speelsheid, en dat komt door hun grote formaat. Ze hebben veel goed kattenvoer nodig om actief te blijven en zeer veel koolhydraten en vet nodig om gezond te blijven. Er zijn echter een paar dingen die je over ze moet weten. Ten eerste moet je voorkomen dat je ze te veel koolhydraten geeft, want dan krijgen ze overgewicht. Ten tweede, zorg ervoor dat ze voldoende vet en eiwit in hun dieet krijgen, want dat is wat ze echt nodig hebben. Ten derde is water goed voor ze omdat ze het kunnen drinken wanneer ze willen, in tegenstelling tot veel andere katten.

Houd deze sociale dieren bezig

Deze speciale kat is zeer intelligent en is verre van dom. Katten spelen graag met speelgoed, of het nu interactief of passief speelgoed is. Ze genieten ook van het achtervolgen van speelgoed door het huis. Om ze te vermaken kun je je kat aan de lijn doen, je kunt je kat op een touwschommel zetten, je kunt je kat op een evenwichtsbalk zetten of je kunt ze gewoon op een hoge zitstok zetten. Katten vinden het heerlijk om de wereld te verkennen en ze moeten daartoe de kans krijgen. Een kat kun je leren apporteren met een simpele traktatie.