Jij gaat deze herfst met warmte trotseren!

0
640
bbq in de winter

De koude maanden naderen, we trekken weer meer naar binnen. Althans dat is de gedachtegang van vele mensen. Toch heeft het buitenleven veel te bieden in de herfst!

Het buitenleven is groeiende

Er is een trend gaande: het buitenleven. De coronatijd zit jammer genoeg nog vers in ons geheugen. Al dat thuis zitten en geen uitjes kunnen plannen, gaf ons veel te tijd om te klussen aan het huis én tuin. En vooral het stukje tuin is belangrijk! Persoonlijk geniet ik ook enorm van een knus terras in een tuin met de kleurrijke natuur in de zomer, maar ook zeker als het kouder wordt. Het is daarom belangrijk om je tuinomgeving herfstproof te maken.

Wat echt een must is

Voor een ideale buitenomgeving is een overkapping niet weg te denken. Het is een verlengstuk van je woning, en tegelijkertijd een prachtig deel van je tuin. Ook houdt het de warmte vast en zorgt het ervoor dat je droog zit. Zet een paar fijne loungestoelen neer, een industrieel salontafeltje en laat het genieten maar beginnen.

Buiten genieten in de kou

Echter is het herfst en de temperaturen dalen flink. Zelfs dan kan je vertoeven in je tuin. De hedendaagse technologie biedt veel kansen. Denk bijvoorbeeld aan vele terrasverwarmers of heaters die je kan plaatsen. Een terrasverwarmer zorgt ervoor dat jouw buitenruimte effectief en vlug verwarmd wordt. Deze zijn eenvoudig te plaatsen aan je plafond of muur. Er zijn zeker ook heaters met statief die je kan verplaatsen!

Winterbarbecueën

Je hebt nu je eigen knusse buitenterras gecreëerd. Daar horen ook activiteiten bij! En wat is fijner om de herfst te beleven met zomerse tinten. Die zonnige barbecue haal je lekker eenvoudig naar de herfst. Ideaal hierbij zijn vuurschalen of barbecues. Met een vuurschaal geniet je van je haardvuur, terwijl je er ook op kan barbecueën. Het is perfect om op een unieke en experimentele manier te koken. Zo’n vuurschaal bbq past het beste in een wat grotere tuin. Daarnaast zijn ze bestand tegen alle weersomstandigheden en zo kan je jouw gasten verwennen met je barbecuekunsten.