Zo vind je het juiste kattenvoer

0
722

Katten zijn een geweldig huisdier en je wilt dat ze lekker in hun vel zitten. Goed voer is daarom belangrijk. Katten zijn carnivoren en hebben een dieet nodig dat rijk is aan eiwitten, en arm aan vet en koolhydraten. Bovendien moet kattenvoer essentiële vitaminen en mineralen bevatten, zoals calcium, fosfor, kalium, en magnesium. Het belangrijkste om te onthouden bij het kiezen van kattenvoer is dat je altijd een merk moet kiezen dat speciaal voor je huisdier is samengesteld.

Waarin is kattenvoer anders dan hondenvoer?

De reden waarom kattenvoer speciaal samengesteld moet zijn is dat de gebruikte ingrediënten meestal veel anders zijn dan die in hondenvoer. Dit komt omdat honden omnivoren zijn, en dus allerlei verschillende voedingsmiddelen kunnen eten. Katten daarentegen zijn carnivoren, en daarom kunnen ze alleen bepaalde soorten voedsel eten.

Het spijsverteringsstelsel van katten

Katten hebben een spijsverteringsstelsel dat erg op dat van ons lijkt. Ze hebben ook een uiterst gevoelige maag, en zullen bepaalde soorten voedsel niet verdragen. Als je je kat goed wilt voeden, moet je daarom een merk kattenvoer kiezen dat speciaal voor hun spijsverteringsstelsel is samengesteld.

Welk merk kattenvoer moet je kiezen?

Er zijn veel verschillende merken kattenvoer verkrijgbaar, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Je moet er altijd voor zorgen dat je het etiket aandachtig leest voor je welk kattenvoer dan ook koopt. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten, zoals of het kattenvoer vlees bevat, en zo ja, hoeveel. Je moet ook de lijst van ingrediënten controleren om er zeker van te zijn dat het voer alle essentiële vitaminen en mineralen bevat die je kat nodig heeft. Als je niet zeker weet welk merk je moet kopen, kun je altijd je dierenarts vragen een goed merk aan te bevelen.

Kies voor een gerenommeerd bedrijf

Bij het kiezen van een merk kattenvoer is het heel belangrijk om van een gerenommeerd bedrijf te kopen. Je moet nooit kopen van een bedrijf dat geen garantie op hun product geeft. Het is ook belangrijk om te kopen van een bedrijf dat een niet goed geld terug garantie geeft, en dat garandeert dat het voer vers is.

Online bestellen of toch in een fysieke winkel?

Als je overweegt kattenvoer online te kopen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden. Een van de grootste problemen met het online bestellen van voer is dat je niet weet wat je krijgt. Vaak bestellen mensen kattenvoer zonder zelfs maar eerst het etiket te lezen, en dan zijn ze verbaasd als ze het voer thuis krijgen en beseffen dat het niet is wat ze besteld hadden. Lees altijd goed het etiket voor je iets bestelt. Je moet er ook voor zorgen dat je bestelt bij een bedrijf dat rechtstreeks van de fabrikant verzendt. Zo ben je er zeker van dat het voedsel vers is.