Een hondenmand kopen? Dit zijn je opties

0
4130
hondenmand

Je wilt natuurlijk dat je hond een comfortabele eigen plek heeft waar het heerlijk tot rust kan komen. Dit kun je doen door vanaf het moment dat de hond in huis komt een plek in het huis te creëren waar je hond zich terug kan trekken. Vooral in het begin hebben honden stabiliteit nodig en het is voor hen prettig om te weten dat ze een eigen ruimte hebben. Wat plaats je op deze plek in de woonkamer of keuken? Een hondenmand is in deze situatie onmisbaar! Hier kan je hond heerlijk in slapen, en daarnaast is het ook meteen duidelijk dat dit de slaapplek voor je hond is.

Het belang van een hondenmand

Een hondenmand koop je omdat je natuurlijk niet wilt dat de hond in jouw bed gaat slapen of op de bank. Vanaf het moment dat je hond als puppy in huis komt is het belangrijk om te laten merken dat dit niet is toegestaan. Wanneer je dit gedrag accepteert omdat je een puppy niet alleen wilt laten zal het moeilijker zijn om dit later weer af te leren. Met een mand maak je duidelijk dat een hond hier hoort te slapen. Wanneer je dit jouw hond aanleert zullen je hond en zijn mand binnen korte tijd onafscheidelijk zijn.

Koop een mand op de groei

Er zijn verschillende soorten hondenmanden te koop en je hebt dan ook keuze uit tientallen soorten en maten. Wist je dat er ook houten hondenmanden bestaan? Maar hoe kies je de juiste mand uit? Natuurlijk is het belangrijk om een hondenmand op de groei te kopen. Een puppy is natuurlijk klein en schattig, maar hij zal ook flink gaan groeien en dan past hij niet meer in de hondenmand. Koop daarom een mand waar je huisdier ook nog in past wanneer het wat groter wordt. Let dus goed op de maat van de mand wanneer je er een gaat aanschaffen.

Andere keuzemogelijkheden

Daarnaast let je tijdens het kopen van een hondenmand ook op je eigen stijl. Wil je een mand die lekker zacht voelt, ga je voor een bepaald design of ga je juist voor een wat robuustere mand met een lekker kussen erin? Ook kun je natuurlijk uit diverse kleuren kiezen; een kleur die goed bij de rest van je interieur past of juist een lekker vrolijke mand die direct opvalt wanneer je binnenkomt. Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor jou en je hond de perfecte hondenmand is.

Lees ook: je hond uitlaten in het donker: vier tips

Hier kun je terecht voor een hondenmand

Je hoeft geen uren op zoek te gaan naar een geschikte mand voor je hond. Tegenwoordig kun je eenvoudig online een mooie mand opzoeken en direct bestellen. Het aanbod online is erg groot en je vindt er dan ook alle soorten en maten die je je maar kunt bedenken. Je krijgt je bestelling binnen enkele dagen thuisbezorgd en je hond kan hem hem direct inwijden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar de dierenwinkel te gaan of een tuincentrum. Hier verkopen ze vaak ook meerdere soorten dierenmanden.