Resultaatgericht werken met een flexibele werkplek

0
3892
flexibele werkplek

Anno 2019 werken we niet meer de hele dag op dezelfde plek. We werken deels op kantoor, maar vaak ook thuis en onderweg. Er zijn nog maar weinig mensen die echt een hele dag van negen tot vijf op kantoor zitten. In de toekomst is de verwachting dat we nog veel meer flexibel gaan werken. Je krijgt bepaalde taken van je werkgever en bepaalt zelf waar en wanneer je deze uitvoert. Dit noemen we ook wel ‘Het Nieuwe Werken’. Maar wanneer je op deze manier werkt, dan wil je natuurlijk wel graag alle uren van de dag productief bezig zijn en zo min mogelijk tijd verliezen. Met welke apparatuur kun je dan het beste werken en hoe richt je zo’n flexibele werkplek in? Je leest het in deze blog.

Goed werkende apparatuur

De minimum vereisten om flexibel te kunnen werken, bestaan uit een laptop en een smartphone. Verder wil je je tijd natuurlijk zo goed mogelijk benutten. Daarom is het belangrijk dat alles goed werkt en je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan het opstarten van je apparatuur (zeker wanneer je dit verschillende keren per dag doet).

Zorg er dus voor dat je een laptop hebt die snel opstart met een accu die lang meegaat en voldoende intern- en extern geheugen. Datzelfde geldt voor je telefoon. Er bestaan tegenwoordig al batterijen die drie dagen meegaan. Ideaal, want dan hoef je nooit meer tussendoor je batterij op te laden. Ook de zogenaamde magneetladers zorgen voor veel gemak.

Laptop of telefoon?

Op dit moment werk je waarschijnlijk op je laptop, maar in de toekomst is het heel goed mogelijk dat je daarvoor je smartphone gaat gebruiken. Je plaatst je telefoon dan op een docking station en kunt direct via een groot scherm werken. Al je data staan in de cloud, wat handig is, want zo heb je maar één apparaat nodig. De huidige telefoons zijn daarvoor nog niet geschikt, maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan deze nieuwe telefoons. Ook is er al een MS Office voor de smartphone beschikbaar. Nog even geduld dus!

Werken onderweg

Eén van de kenmerken van flexibel werken is dat je veel onderweg bent. En wie op die manier werkt, weet dat je veel tijd verliest met van A naar B en opnieuw opstarten. Gelukkig bestaan er apps en apparaten die het werken onderweg eenvoudiger maken. Bijvoorbeeld een smartphone die je direct koppelt aan je laptop met dezelfde lader. Er zijn drie-in-één devices die zowel als smartphone, desktop en laptop werken.

Ben je veel onderweg? Denk dan eens aan apps als Qpark of apps die je naar vrije parkeerplaatsen leiden. Er zijn routeplanners waar je alleen het adres inspreekt en die jou direct naar je bestemming brengen. Dat scheelt een hoop tijd!

Bel je vaak in de trein of een andere lawaaiige omgeving? Er zijn ook noise reduction tools beschikbaar, daarmee kun je onderweg bellen zonder dat je al het geklets op de achtergrond hoort.

Flexibele werkplek

Werk je thuis of heb je een eigen bedrijf? Dan is het een goed idee om flexwerkplekken in te richten voor jezelf of je personeel. Handig daarbij zijn de zogenaamde docking stations. Op zo’n docking station plug je je laptop in en daarna kun je direct aan de slag. Groot voordeel van deze docking stations is dat ze wireless zijn en je geen grote kluwens kabels achter je bureau hebt. Plaats er verder natuurlijk ook een goede kwaliteit bureau op de juiste hoogte, eventueel andere kantoormeubelen, de juiste verlichting en een op jou afgestemde ergonomische bureaustoel.

Lees ook: een goede werkplek voor lichter werk