Een goede werkplek voor lichter werk

0
3800
bureaulamp

Een eigen kantoor betekent dat je aan heel veel dingen moet denken. Het maakt niet uit of je als freelancer vanuit huis werkt of dat je een kantoor of bureau hebt in het gebouw van jouw werkgever. Zonder de juiste meubels en hulpstukken kan jij niet je beste werk afleveren. Om ervoor te zorgen dat jij optimaal kan presteren is het dus goed om dingen te regelen voordat je begint.

De essentiële onderdelen van het kantoor

Als we denken aan het inrichten van ons kantoor, zij het thuis of bij de werkgever, zijn er een paar dingen waar we allemaal meteen aan denken. De stoel en het bureau staan bij veel mensen op nummer één. Uiteraard is het ook belangrijk dat je een bureau hebt dat niet trilt of ongemakkelijk is voor jouw armen, terwijl je schrijft, tekent of iets anders aan het doen bent. Een stevig bureau met voldoende ruimte is dus erg belangrijk. De stoel is eveneens erg belangrijk. Als je 36 tot 40 uur per week in een stoel doorbrengt, dan kan het maar beter een hele goede zijn. Het laatste dat je wil zijn rugklachten of houdingsproblemen die over kunnen lopen in andere klachten. Bij het aanschaffen van een stoel mag je dan ook gerust de tijd nemen. De keuze is erg groot, dus probeer verschillende stoelen of kijk naar de punten die voor jou belangrijk zijn.

Helder licht

Als dat allemaal geregeld is ben je helaas nog niet klaar. Licht is hetgeen dat velen vergeten. Het klinkt simpel en waarom zou je moeten denken aan iets dat er altijd is, gedurende de werkdag? Het is simpel, zonder goed werkbaar licht kan jij je werk niet optimaal doen. Te fel, of zelfs te zwak licht, kan zorgen voor een breed scala aan klachten. Dit kan lopen van hoofdpijnklachten tot ernstige oog klachten die het noodzakelijk maken het werk neer te leggen. Het klinkt dramatisch, terwijl het op te lossen is met een simpel lampje. Als jij jouw werkplek inricht ga dan ook niet voor de makkelijke oplossing door een goedkope lamp te pakken die je “toch nog had staan”, maar neem een lamp die jouw werk makkelijker maakt.

Bureaulampen

Waar moet je aan denken als je een bureaulamp koopt? Als je naar de bureaulampen van Directlampen kijkt zie je dat er een grote diversiteit aan keuzes is. Er zijn de ouderwetse staande bureaulampen, die prima zijn, maar waarbij geen rekening is gehouden met de ruimte die zij innemen op het bureau. Dit is namelijk, naast het licht dat zij afgeven, erg belangrijk voor een bureaulamp. Jouw zorgvuldig uitgekozen bureau heeft immers een beperkte hoeveelheid ruimte. Als jij een bureaulamp met een grote voet koopt, betekent dat dan ook dat je die ruimte kwijt bent. Om die reden zie je nu ook lampen die je met een klem kan vastmaken aan de zijkant van het bureau en zijn flexibele poten ook gebruikelijk.

Maak een goede keuze zodat je straks jouw beste werk kan afleveren.

Lees ook: resultaatgericht werken met een flexibele werkplek