Overweeg jij een bedrijfsprinter aan te schaffen? Doen!

0
3763
bedrijfsprinter

Printers zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. In ieder bedrijf staat er dan ook wel eentje. Niet gek natuurlijk, want het is ook ontzettend makkelijk. Het ene moment staat de tekst nog op het computerscherm en een paar seconden later staat het op papier. Dit bespaart jou heel wat tijd, want je hoeft niet alles meer uit te schrijven. Ook jouw personeel kan de printer ongetwijfeld gebruiken. We kunnen dus wel stellen dat de aanwezigheid van een printer in een bedrijf het werk een stuk makkelijker maakt. Heb jij nog geen bedrijfsprinter? Dan overweeg je er mogelijk eentje aan te schaffen. In dit artikel helpen wij jou met het maken van een goede keuze!

Iedereen heeft er gemak van

Is er geen printer aanwezig in jouw bedrijf? Dan zijn er ongetwijfeld momenten dat jij het apparaat mist. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een bespreking hebt en de anderen wat voor wilt leggen. Bij afwezigheid van een printer wordt dit een lastig verhaal. Indien het belangrijke documenten zijn, kun jij deze natuurlijk bij een externe partij laten printen. Hier betaal je geld voor. Wanneer dit geregeld gebeurt, kost jou dit op de lange termijn aanzienlijk meer dan een bedrijfsprinter. Print jij vaak? Dan is de aanschaf van een bedrijfsprinter zeker een waardevolle investering.

Waarom kiezen voor een bedrijfsprinter?

De voornaamste reden om te kiezen voor een bedrijfsprinter is de vele mogelijkheden die het apparaat biedt! Met de meeste bedrijfsprinters kun jij namelijk niet alleen printen. Niet gek ook dat een bedrijfsprinter vaak behoorlijk wat groter is dan een huis-tuin-en-keuken-apparaat. Een kantoorprinter heeft doorgaans ook de mogelijkheid om er bijvoorbeeld mee te kopiëren of te scannen. Daarnaast zijn er vaak grote toners aanwezig in het apparaat. Hierdoor hoef jij niet snel nieuwe inktpatronen aan te schaffen. We kunnen dus wel stellen dat een kantoorprinter de nodige gemakken heeft.

Een printer komt van pas in (bijna) ieder bedrijf

Vaak wordt gedacht dat een kantoorprinter alleen maar van pas komt op kantoor. Dit is echter een fabeltje. Ook in andere bedrijven is het namelijk zeker handig om een printer te hebben. Het is misschien niet noodzakelijk om er eentje te hebben, maar makkelijk is het altijd. Zo moet jij er natuurlijk voor zorgen dat jouw administratie op orde is. Een bedrijfsprinter is in dat geval toch wel handig. Bovendien scheelt het ook in de kosten. Wanneer jij alles thuis print, draai je zelf op voor de kosten van de inkt en het papier. In het geval van een bedrijfsprinter kun jij dit op naam van jouw bedrijf zetten. Hierdoor kun je de Btw ook nog weer terugvragen, wat het financieel gezien ook nog eens aantrekkelijk maakt.

Lees ook: werkzaamheden uitbreiden naar Duitsland met een vertaler

Benieuwd? Huur eerst een printer!

Niet ieder bedrijf is direct overtuigd van de voordelen van een bedrijfsprinter. Wanneer jij er nooit eentje hebt gehad, is dit best logisch. Aangezien de printers betrekkelijk duur zijn in de aanschaf, moet jij een weloverwogen keuze maken. Kun je niet kiezen? Dan is het een optie om eerste een printer te huren. Op deze manier kun jij zelf de voordelen van een kantoorprinter ervaren. Bevalt de printer goed? Dan kun jij alsnog besluit er eentje aan te schaffen. En wanneer jij het geen toegevoegde waarde vindt, koop je er gewoon geen een.