Wat kost een PVC vloer?

0
2656
wat kost een pvc vloer

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een PVC vloer. Logisch, want een PVC vloer is niet alleen duurzaam en onderhoudsvrij, een PVC vloer is ook nog eens vochtbestendig en overal neer te leggen. Zo is er altijd wel een PVC vloer die past bij jouw stijl en woonruimte. Maar wat is een PVC vloer precies en hoeveel kost een PVC vloer eigenlijk?

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een kunststof parketvloer, gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn speciaal gemaakt als alternatief voor laminaat, natuursteen of parket. PVC vloeren zijn geluiddempend en ook nog te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Dankzij de huidige technieken is een PVC vloer amper nog van echt hout te onderscheiden.

PVC vloeren prijzen

De kosten van een PVC vloer zijn afhankelijk van een aantal factoren: de kwaliteit, het oppervlak en het soort PVC vloer (plak of klik PVC vloer). Hierdoor is het lastig een precieze prijs af te geven. Je hebt namelijk al een PVC vloer vanaf € 28 per vierkante meter, maar ook voor € 100 per vierkante meter. Gemiddeld kost een PVC vloer van goede kwaliteit zo’n € 65 per vierkante meter.

Let op! Deze prijzen zijn vaak exclusief leggen en eventueel egaliseren van de ondergrond. Houd hier dus rekening mee als je een PVC vloer kiest! Ook is het verstandig om meerdere offertes aan te vragen. Zo vergelijk je makkelijk de prijzen van PVC vloeren.

Gemiddelde kosten PVC vloer leggen

Een PVC vloer moet natuurlijk ook gelegd worden. Kies je voor klik PVC, dan kun je de PVC vloer eventueel zelf leggen. Een PVC vloer lijmen is echter specialistisch werk. Ook hier zijn kosten aan verbonden:

Soort klus Gemiddelde prijs per m2
PVC vloer lijmen € 18 tot € 22
PVC vloer lijmen in patroon € 25 tot € 30
Klik PVC vloer leggen € 7 tot € 10


Tip!
Kies je voor vloerverwarming in combinatie met een PVC vloer? Laat deze dan altijd plakken. De PVC vloer is dan namelijk dunner, waardoor de warmte beter voelbaar is.

Lees ook: zo leg je zelf eenvoudig een pvc vloer

Kosten PVC vloer financieren

Voor een gemiddelde PVC vloer met een oppervlakte van 40 m2 die je laat lijmen, ben je dus al snel zo’n € 3.000 kwijt. Niet iedereen heeft dit geld op de spaarrekening staan, of wil het hiervoor uitgeven. Een PVC vloer financieren met een persoonlijke lening is dan een optie. Je ontvangt het gewenste bedrag dan in één keer op je rekening en betaalt de kosten van je PVC vloer in vaste termijnen met een vaste rente terug aan de kredietverstrekker. Zo weet je precies wat de lening voor een PVC vloer je uiteindelijk kost.

Tip! De rentes voor persoonlijke leningen zijn op dit moment historisch laag. Toch is het verschil in rente tussen de laagste en hoogste nog altijd ruim 4%. Vooraf leningen vergelijken raden wij daarom altijd aan. Zo bespaar je al snel honderden euro’s per maand op de kosten van je PVC vloer lening.