Hoe maak je een succesvolle bedrijfswebsite?

0
1126

Bij het oprichten van een bedrijfswebsite komt veel kijken. Zo moet je de informatie over je bedrijf helder verwoorden, alsmede de bedrijfsfilosofie. Bedenk vantevoren goed welke boodschap je wilt overbrengen. Daarnaast dient de bedrijfswebsite een mooi design hebben en goed werken. De kans op foutjes ligt echter altijd op de loer. Met deze tips verbeter je gelukkig de gebruikerservaring op je WordPress site.

Tip 1 – Vertel een goed verhaal in je blogartikelen

Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je de gebruikerservaring op je WordPress site kunt verbeteren. Denk ten eerste goed na over welk soort blogartikelen je graag wilt schrijven. Het bloggedeelte is meestal een van de populairste gedeeltes van een website. Om meer bezoekersaantallen te trekken is het essentieel dat je hierin een goed verhaal vertelt met interessante artikelen. Daarmee zorg je ervoor dat jouw bedrijf goed uit de verf komt. Bovendien maak je ook nog eens veel beter contact met huidige en potentiële klanten.

Tip 2 – Schrijf heldere, leesbare artikelen

Interessant is het feit dat er verschillende onderzoeken zijn uitgevoerd naar de leesgewoonten van bezoekers wanneer het gaat om blogs. Het leverde een aantal interessante resultaten op. Onderzoekersbureau Nielsen toonde aan dat 75 procent van de bezoekers blogs scant in plaats van ze woord voor woord te lezen. Met deze informatie kun je als bedrijf prima aan de slag. Je kunt er voordeel uit halen door je blogs goed leesbaar te maken. Gebruik daarvoor korte paragrafen, opsommingstekens, subkopjes en niet te vergeten mooie afbeeldingen.

Tip 3 – Gebruik niet teveel extra onderdelen

Veel bedrijven huren voor het ontwerp van hun website een design bedrijf in. Deze geven je vaak goede tips waar je zeker iets mee moet doen. Tegenwoordig zijn er designs met allerlei extra’s beschikbaar om het plezier en het gemak van je bezoekers te vergroten. Het is erg aanlokkelijk om al deze elementen op je website te willen gebruiken. Dit is echter geen goed idee, omdat je website er te vol van raken. Daardoor wordt het navigeren op de site steeds trager. De kans is groot dat je bezoekersaantallen hierdoor zullen dalen, wat natuurlijk niet de bedoeling is! Een paar extra’s om je site net even iets mooier te maken zijn meer dan genoeg.

Tip 4 – Ga voor simpel en snel navigeren

Enkele hoofdpunten waar je altijd op moet letten wanneer je een website aan het bouwen bent:

  • Zorg voor een snelle laadtijd. Hoe trager de site, hoe sneller bezoekers naar de concurrent gaan
  • Creëer een simpele navigatie. Op die manier kunnen bezoekers precies vinden waar ze naar op zoek zijn
  • Plaats contact informatie duidelijk op de website

Tip 5 – Vergeet niet de kleine details

Daarnaast is het belangrijk om te letten op de kleine dingen. Vaak zie je de kleinere details over het hoofd, maar juist deze kunnen voor frustraties bij je bezoekers zorgen. Sommige bedrijven denken dat kleine spelfoutjes geen probleem zijn. Het tegendeel is waar, want het staat niet professioneel en het zorgt ervoor dat je (potentiële) klanten het ergens anders gaan zoeken. Het is slechts een van de zaken waar je op moet letten. Let ook op de volgende details:

  • Open links altijd in een nieuw tabblad, met name wanneer je veel interne en externe links gebruikt
  • Kies voor een klassiek design met weinig poespas. Daardoor is de informatie op je website altijd goed leesbaar. Het klinkt leuk om een donkerblauwe achtergrond te hebben met witte letters, of dat je bezoekers verwelkomt met een knalgele achtergrond. Dit verslechtert echter de leesbaarheid. Zodoende is een minimalistisch design nog steeds het populairste onder bedrijven.