Hoe maak je gebruik van WordPress?

0
1110
youtube

Tegenwoordig is het voor iedereen mogelijk om eenvoudig een website te onderhouden. Dankzij het zogeheten ‘Content Management Systeem’ (CMS) is het implementeren van ingewikkelde codes namelijk niet meer nodig. Wie weet ben je zelf ook de trotse eigenaar van een mooie site. De kans is aanwezig dat je werkt met WordPress. Wat houdt dit populaire CMS precies in?

De eenvoud van WordPress

De online wereld kent verschillende Content Management Systemen. Bij het oprichten van een website heb je onder andere de keuze uit Drupal, Joomla, TYPO3 en WordPress. De laatste uit het rijtje is verreweg de populairste CMS. Wereldwijd gebruiken miljoenen mensen dit systeem om een eigen website op te zetten en te onderhouden. De eerste versie van WordPress ontstond in 2003.

Laagdrempelig

In de jaren daarna veroverde Wprdoress de internetwereld in rap tempo. Dit komt met name door de eenvoud waarmee het programma te gebruiken is. Je hoeft namelijk geen enkele technische code aan het systeem toe te voegen. Zo zijn alle optimalisatie codes voor Google bijvoorbeeld al geïmplementeerd. Bovendien is WordPress ook nog eens gratis te installeren en te gebruiken. Dit maakt de drempel om een eigen website op te richten een stuk minder hoog.

Geen technische kennis nodig

WordPress is een laagdrempelig Content Management Systeem dat voor iedereen toegankelijk is. In principe heb je er namelijk helemaal geen technische kennis voor nodig. Het is dan ook geen verassing dat dit CMS ontzettend populair is. Een beetje interesse in het systeem en een flinke dosis passie is genoeg om je website een vliegende start te geven. Je zult ontdekken dat je met WordPress ontzettend veel kunt doen. Met dit eenvoudig te beheren CMS kun je jouw website geheel naar smaak aanpassen. Probeer bijvoorbeeld eens een middagje te experimenteren met allerlei thema’s, kleuren en stijlen.

Kies het perfecte thema voor je website

Een van de pluspunten van WordPress is dat je de keuze hebt uit verschillende websitethema’s. Een goed thema verbetert de gebruikerservaring op je WordPress site. Dit onderdeel is eenvoudig te vinden in het beheersysteem. Klik op het onderdeel ‘thema’s’ om verschillende stijlen in beeld te zien verschijnen. Het is zelfs mogelijk om te filteren op ‘kleur’ en ‘trefwoord’ om de zoektocht naar het perfecte thema nog meer te vereenvoudigen.

Thema’s die geld kosten

Heb je eenmaal een passend thema voor je website gevonden? Het enige wat je hoeft te doen is op ‘installeren’ te klikken. Hou er wel rekening mee dat sommige thema’s geld kosten. Deze zien er vaak net even iets professioneler uit dan de gratis thema’s. Maar ook met de gratis WordPress thema’s kun je gelukkig een prima website maken.

Eindelijk je website in de lucht

Na dagen of misschien wel weken werken met WordPress kan je website eindelijk de lucht in. Daarmee ben je er echter nog niet. Om je website vindbaar te maken voor Google zul je namelijk zoekmachineoptimalisatie (SEO) toe moeten passen. Gelukkig is ook dit onderdeel dankzij het WordPress CMS geen hogere wiskunde. Een tip is om regelmatig interessante artikelen te plaatsen op je website. Hoe beter de inhoud en hoe meer lezers je trekt, hoe hoger je plekje in de zoekmachine ranking.