De vloerkleden trends van 2020

0
2267
vloerkleed trends

Met een vloerkleed zorg je voor een sfeer en warmte in je huis. Je hoeft je er maar even in te verdiepen om te ontdekken dat je zeer veel keuzemogelijkheden hebt als je een (nieuw) vloerkleed wilt kopen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal trends die zeker het overwegen waard zijn. Wij nemen al deze punten met je door en laten je uiteraard kennismaken met die interessante vloerkleden trends van 2020.

Waar let je op bij de aankoop van een vloerkleed?

De keuze voor een geschikt tapijt zal in eerste instantie afhankelijk zijn van je smaak maar er zijn meerdere aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed. Denk hierbij aan de afmeting, de vorm en de kleurstelling (of de combinatie van kleurstellingen). Het eerste waar je echter aan moet denken bij de aankoop van een vloerkleed is de keuze tussen een hoogpolig- of laagpolig tapijt. Zoals de naam al aangeeft is een hoogpolig vloerkleed gemaakt van een langere lus. Het tapijt krijgt hierdoor een dikkere structuur en voelt hierdoor zacht aan. Daarnaast heeft een hoogpolig tapijt een luxere uitstraling maar is lastiger schoon te maken als je dit vergelijkt met een laagpolig tapijt. Binnen een hoogpolig tapijt kun je kiezen voor een vaste pool structuur, waarbij de lussen goed rechtop zullen blijven staan of een losse structuur waarbij de lussen iets zullen gaan liggen als er veelvuldig overheen gelopen wordt.

De materialen van een vloerkleed kun je in twee categorieën onderscheiden. Je hebt de keuze uit natuurlijke- of synthetische materialen waarbij het opgemerkt moet worden dat synthetische materialen nauwelijks meer van natuurlijke materialen te onderscheiden zijn. Katoen is een goed voorbeeld van een natuurlijk materiaal dat veel wordt toegepast in laagpolige tapijten. Het materiaal heeft een stijlvolle uitstraling. Een wollen vloerkleed heeft een nog luxere uitstraling. Daarnaast heeft dit materiaal vuilafstotende eigenschappen wat vooral enorm handig is bij hoogpolige tapijten. Sisal is een sterke en duurzame vezel (gemaakt van agave bladeren) dat veel gebruikt wordt bij het vervaardigen van touw en hierdoor een grove structuur heeft. Hierdoor heeft een sisal vloerkleed veel weg van een kokos vloerkleed.

Trends in vloerkleden 2020

Net als in vrijwel al het wooninterieur zijn er ook in vloerkleden vaak leuke trends zichtbaar. In de trends in vloerkleden 2020 zie je een wat duurzame- maar speelse lijn terug. Hierbij wordt het verleden zeker niet vergeten. Kijk maar eens naar de onderstaande opsomming van de vloerkleden trends van 2020:

  • Ronde vloerkleden die gecombineerd worden met ronde interieur vormen.
  • Een vloerkleed met vintage look als knipoog naar het verleden.
  • De natuurlijke uitstraling van vloerkleden (om bijvoorbeeld een bohemian sfeer te creëren), gevisualiseerd door te kiezen voor een vloerkleed van riet en jute.
  • Een vloerkleed dat gemaakt is van een combinatie van contrasterende materialen zoals wol of jute. Ook een combinatie tussen hoogpolig- en laagpolig past bij de trends van dit moment.
  • Layering, het overlappen van verschillende vloerkleden. De spanning in het contrast geeft een wat gewaagde uitstraling maar wel een sfeer die aansluit bij de vloerkleden trends van 2020.