Hoe richt ik het beste mijn huis in?

0
4879
huis opnieuw inrichten

Het is beslist leuk om een huis in te richten en er een thuis van de maken. Het is niet altijd eenvoudig om het op de juiste manier te doen maar met een aantal tips lukt het best. Volg altijd je eigen smaak omdat je daardoor het snelst een sfeer creëert waarin jij je thuis voelt. Op zoek naar kwaliteit voor de juiste prijs? Kijk dan eens op Woonenzo.nl, ook voor jouw inrichting.

En nu aan de slag rekening houdend met de volgende tips om fouten te vermijden.

1. Begin met ‘less is more’

Als je de kans krijgt om je huis opnieuw in te richten, zet dan niet meteen overal meubels neer en vul niet iedere ruimte met snuisterijen. Niet iedereen houdt van minimalistisch uiteraard, maar als je in eerste instantie kiest een ruimtelijk gevoel in je woning kan je daarna kiezen voor aanvulling en alles volledig naar jouw smaak inrichten.

2. Maak het niet te donker

Niemand wil echt in een donker hol wonen. Als jij een voorkeur hebt voor donkere kleuren moet je beseffen dat deze soms somber kunnen uitkomen in de herfst en winter. Een combinatie van lichtere kleuren op de muren en jouw favoriete tinten in meubels en accessoires is dan de oplossing. Je houdt een frisse uitstraling en kan ook makkelijker aanpassingen doen als jij daaraan toe bent.

3.Voorkom aparte hoekjes

Als jij kamers hebt die voor verschillende doeleinden worden gebruikt, denk bijvoorbeeld aan een woonkamer met eethoek, moet je proberen een eenheid te bewaren. Dat voorkomt dat de kamer er onsamenhangend en rommelig gaat uitzien. Het is eenvoudig te voorkomen door de juiste keuze van meubels. Als de eettafel ook geschikt is om aan te studeren is dat gezelliger dan twee verschillende tafels te plaatsen. Uiteraard kan je ook door gebruik van kleuren en stijlen een kamer tot een gezellige ruimte maken.

4. Plaatsing van lichtpunten

Sfeer en licht zijn onmiskenbaar met elkaar verbonden. Dat merk je vooral als de dagen weer gaan korten. Een van de belangrijkste onderdelen van je inrichting is dan ook de plaatsing van lichtpunten. Hierbij moet je ook nooit vergeten dat licht ook praktisch moet zijn. Als je wilt lezen in de kamer moet er voldoende licht zijn. Ook is het niet verstandig om te weinig licht te hebben in kamers waar veel activiteit is, zoals kinderkamers of in de keuken waar veiligheid een grote rol speelt. In een kamer waar sfeer belangrijk is, kan je kiezen voor lampen die gedimd kunnen worden of een aantal kleinere lichtpunten. Benadruk met licht ook altijd die onderdelen van het interieur waar je trots op bent.

5. Rust met accenten

Ongeacht van welke soort inrichting jij houdt, je thuis is de plaats waar je ontspant. Kies dus voor zaken en kleuren die jou rust bezorgen. Creëer jouw eigen stijl maar hou ook rekening dat het niet rommelig moet worden. Stem meubels af op elkaar en zorg voor harmonische verhoudingen. Ben jij een fan van zwart en wit in de inrichting, vergeet dat kleurige accent dan niet.