Welke bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek moet je echt zien?

0
4538

Reizen, bijvoorbeeld door middel van een roadtrip, is fantastisch. De Dominicaanse Republiek is bijvoorbeeld een groot en prachtig land. Het telt een groot aantal bezienswaardigheden. Welke mag je echt niet missen?

Santo Domingo

Santo Domingo is de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Deze metropool met 2.9 miljoen inwoners ligt aan de oostkust en trekt jaarlijks duizenden toeristen. In het centrum wemelt het namelijk van de interessante bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten is de 500 jaar oude Cathedral La Santa Menor. Je kunt deze kathedraal het beste in de ochtend of avond bezoeken. Daarmee voorkom je lange wachtrijen, omdat het er in de middag ontzettend druk kan worden. Het is mogelijk om je te laten begeleiden door een gids. Of maak gebruik van een audiogids en ontdek alle bijzonderheden van dit imposante bouwwerk.

Oudste kathedraal van de nieuwe wereld

De eerste steen van Cathedral La Santa Menor werd bijzonder genoeg in 1512 gelegd door de zoon van Christoffel Columbus. Inmiddels is het de oudste kathedraal van de Nieuwe Wereld. Met name de kalkstenen muren en de sierlijke elementen op de ramen en deuren vallen meteen op. Ook de vele glas-in-lood ramen en het mahoniehouten altaarstuk nemen je mee terug naar het verleden. De bouwstijl van deze prachtige bezienswaardigheid uit de Dominicaanse Republiek is een combinatie van gothisch en barok. Cathedral La Santa Menor is te vinden in de wijk Ciudad Colónial. Ook deze stadswijk is vanwege de eeuwenoude huizen een bezienswaardigheid.

Het graf van Christoffel Columbus?

Begin jaren negentig trok de kathedraal even de aandacht van de wereldpers. Er werd namelijk een graf aangetroffen met het naam van Christoffel Columbus erop. Dit terwijl altijd werd aangenomen dat de ontdekkingsreiziger in de kathedraal van Sevilla lag. Uit onderzoek bleek echter dat het lichaam dat werd aangetroffen in de kathedraal niet van Columbus was. Desondanks is de Cathedral La Santa Menor zeker de moeite waard. Deze bekende toeristische attractie in de Dominicaanse Republiek is een bijzonder stukje geschiedenis en herinnert aan de invloed die de familie Columbus heeft gehad op de Dominicaanse Republiek. Na het bezoek aan de kathedraal kun je eventueel in een toeristentreintje stappen om Santo Domingo verder te verkennen. Je ziet de bezienswaardigheden echter een stuk beter wanneer je gaat wandelen.

Watervallen van Damajugia

Ben je een sportieve reiziger die wel houdt van een beetje avontuur? Dan mag een bezoek aan de watervallen van Damajugia zeker niet ontbreken tijdens je verblijf in de Dominicaanse Republiek! In dit gebergte in het noorden van het land bevinden zich maar liefst 27 watervallen. Bijna nergens ter wereld vind je zoveel watervallen op een plek. Bovendien kun je er prima een duik nemen voor de nodige verkoeling. In de zomermaanden kunnen de temperaturen in de Dominicaanse Republiek namelijk hoog oplopen. Het koele water van de Damajugia rivieren is in dat geval zeer welkom. Voor ongeveer 70 euro boek je een excursie naar deze bezienswaardigheid. Deze bijzondere ervaring is de prijs meer dan waard. Bij aankomst kom je eerst in een bezoekerscentrum terecht. Daar heb je de keuze uit een tocht langs 7, 12 of 27 watervallen.

Zware tocht

Hou rekening met het feit dat een bezoek aan 27 watervallen vrij zwaar kan zijn. Je hebt een goede conditie nodig, want een gemiddelde tocht duurt tussen de 3 en 5 uur. Bovendien zul je regelmatig flink moeten klimmen en klauteren. Daarnaast liggen de 27 watervallen behoorlijk hoog. 7 of 12 watervallen zijn een betere keuze wanneer je rustig aan wilt doen en grote hoogtes wilt vermijden. Toch is het mogelijk om bij waterval nummer 7 een sprong te maken in het 20 meter diepe water. Eventueel is er een trap aanwezig als je dit niet durft. Hoe dan ook beleef je met een bezoek aan de watervallen van Damajugia een onvergetelijke dag.

Veiligheid staat voorop

Uiteraard staat veiligheid altijd voorop. Zodoende zijn een helm, watervest en waterschoenen tijdens de tocht altijd verplicht. Deze zijn op de plek zelf te huur. Daarnaast is er een ervaren gids aanwezig om de wandelgroep te begeleiden. Soms is er sprake van hoog water. In dat geval gaat de tocht niet verder dan waterval nummer 12. Vergeet vooral niet om je camera mee te nemen tijdens deze excursie. Deze bijzondere watervallen in de Dominicaanse Republiek lenen zich namelijk uitstekend voor mooie plaatjes!