5 tips om je huiskamer sfeervol in te richten

0
2254
stijlvolle woonkamer

Een sfeervol ingerichte huiskamer is niet vanzelfsprekend! Hoe voorkom je dat de woonkamer te steriel wordt? Op welke manier ga je een te rommelige woonkamer tegen? Enzovoorts. In dit artikel vind je vijf handige tips, die je helpen om de huiskamer nog sfeervoller in te richten. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan stijlvolle rolgordijnen voor de kleine raampjes in de ruimte? 

#1: rolgordijnen om zwarte vlekken te voorkomen

De grote ramen in de huiskamer zal je van een groot gordijn voorzien hebben. Bij kleinere ramen is dit lastiger. Je wilt niet voor ieder klein raam een gordijn ophangen. Denk aan de ramen die vaak niet breder dan 50 tot 100 centimeter zijn. Reeds las je al, dat een rolgordijn of duo rolgordijnen de oplossing kunnen vormen! Ze voorkomen dat er zwarte vlakken ontstaan in de avond. 

#2: werk met verschillende soorten planten 

Ook het gebruik van leuke planten in de woonkamer helpt je de ruimte sfeervol in te richten. Combineer een aantal grote kamerplanten met een paar kleinere planten. De kleinere planten kun je in vrolijke potjes op een dressoir of in de vensterbank plaatsen. Ook leuk is een plankje aan de wand, waar je een aantal potjes op kunt zetten. 

#3: laat de ruimte groter ogen met spiegels

Wanneer je de ruimte op dit moment erg klein vindt ogen, kan het interessant zijn om spiegels te gebruiken. Combineer verschillende soorten spiegels. Spiegels laten de ruimte groter lijken! Daarbij oogt een muur vaak al snel minder kaal met een paar kleine spiegels. 

#4: kies voor een kleurtje op de wand

Een van de lastigste zaken bij het inrichten van een ruimte is het kiezen van kleuren voor op de muur. Toch kan een kleurtje op de wand veel doen! Met een gekleurde wand lijkt de kamer sfeervoller. Het wordt er warmer, of krijgt juist een speels tintje. Maak gebruik van een tester om verschillende kleuren uit te proberen, voordat je een definitieve kleur selecteert. 

#5: zorg voor een verlichtingsplan

Tot slot is het belangrijk om voor voldoende verlichting in de huiskamer te zorgen. Met moderne, slimme verlichting kun je tegenwoordig zelfs uit verschillende tinten en kleuren verlichting kiezen. Denk aan het gebruik van Philips Hue. Zo zorg je op ieder moment van de dag voor een bijpassende kleur verlichting. Je kunt ook voor een klassieke dimmer kiezen, waarmee je de intensiteit van de lampen aanpast op de situatie.