Blijf fit, neem een zwembad in de tuin!

0
2138
zwembad in de achtertuin

Een zwembad in eigen achtertuin, wie wil dat nou niet. Het lijkt misschien een onderneming en een flinke investering. Maar dat is het dubbel en dwars waard! Zwemmen is namelijk super gezond voor de mens. Graag vertellen we je waarom het gezond is en welke soort zwembaden er allemaal zijn, zodat jij er een kunt kiezen die perfect bij je past. 

Dit is waarom zwemmen zo gezond is voor ons 

Zwemmen is de enige sport waarbij we ons hele lichaam trainen, omdat je al je spieren gebruikt. Daarnaast vergroot zwemmen je longinhoud en gaat de gezondheid van je hart en bloedvaten er goed op vooruit. Je verbetert je conditie, zonder daar heel veel moeite voor te doen. Dit komt omdat het water jouw lichaamsgewicht draagt. Zo’n relaxte workout krijg je ergens anders niet! Maar uit welke zwembaden kun je allemaal kiezen?

Een inbouw zwembad in eigen tuin

Een zwembad in de tuin is natuurlijk een droom voor iedereen, maar het is een grote investering. Je moet graven in je tuin en dient daar waarschijnlijk mensen voor in te huren, maar je hebt er wel je leven lang plezier van. We moeten eerlijk zijn, het is een duur geintje. Een inbouw zwembad kost gemiddeld tussen de 5.000 en 30.000 euro en uiteraard moet je er ook voldoende ruimte voor hebben in de tuin.  

Een opzetzwembad 

Een opzetzwembad, ook wel een opbouwzwembad genoemd, is een stuk laagdrempeliger en past vrijwel in iedere tuin. Ook deze rechthoekige of ronde baden kunnen best groot zijn, dus de ruimte in de tuin moet het wel toelaten. Het grote voordeel van dit type bad is dat je er in de zomer pret van beleeft en deze opzet wanneer je wil, maar deze tijdens de koudere dagen weer makkelijk opbergt. De baden zijn te verkrijgen met filterpomp, waardoor de hygiëne van het water lang goed blijft. 

Een opblaaszwembad

Een opblaaszwembad is nog laagdrempeliger en gemakkelijker in gebruik. Deze komen ook relatief in kleine formaten, dus deze past hoe dan ook in jouw tuin. Is het mooi weer? Dan heb je jouw opblaasbad hetzelfde dagdeel nop opgezet en kunnen de kids direct genieten van de waterpret! Ook dit type zwembad berg je gemakkelijk op, zodat je er het jaar erop weer van kunt genieten.

Bij Fonteyn verkopen ze zwembaden van topmerken als Bestway, maar ook van eigen merk. Neem een kijkje in het assortiment of ga langs in de showroom. Hier staan alle zwembaden ter inspiratie tentoongesteld.