Zo maak je reizen leuker dan ooit

0
1188

Reis je graag? Dan kun je bepaalde tips waarschijnlijk wel gebruiken. Gelukkig hoef je die dankzij ons niet meer op te zoeken. In dit artikel vind je namelijk een aantal tips die reizen nóg leuker maken, gebaseerd op onze eigen ervaringen.

Tip 1: Sta vroeg op
Sta vroeg op om te voorkomen dat het op een toeristische plek al heel druk is. De ochtend bovendien een betoverende tijd voor foto’s als gevolg van zachte diffuus licht. Bovendien kun je je in alle rust voorbereiden op de dag. Wel zo fijn wanneer je bijvoorbeeld een mooie rondreis maakt in Amerika!

Vergroot de kans op een Instagram waardige foto
Wil je graag een Instagram waardige reisfoto? Dan is het tijd om vroeg uit de veren te gaan, voordat iedereen wakker is.

Tip 2: Maak je niet te druk
Doorzettingsvermogen is soms wel nodig tijdens het reizen. Maak je niet druk om zaken die je niet kunt controleren. Het leven is veel te kort om boos en gefrustreerd te zijn op elk moment tijdens het maken van een reis. Heb je bijvoorbeeld de bus gemist? Maak je geen zorgen, er komt vast nog wel een andere.

Haal diep adem en relax
Problemen tijdens het reizen kunnen frustrerend zijn, maar haal gewoon diep adem en herinner jezelf eraan dat het erger kan zijn.

Tip 3: Dompel je onder in het dagelijks leven op je bestemming
Als je de sfeer van je bestemming wilt proeven, ga dan een paar uur zitten in het park en kijk om je heen. Het dagelijks leven speelt zich recht voor je neus af.  Vertraag je gedachtegang geniet van de de details om je heen. De geuren, de kleuren, geluiden en menselijke interacties zijn prachtig zien. Het is een soort meditatie en je zult dingen zien die je nooit eerder hebt opgemerkt.

Tip 4: Blijf altijd lachen
Wie naar nieuwe plaatsen reist maakt wel eens blunders. In plaats van je te schamen, lach je om jezelf. Wees niet bang om het te verpesten en neem het leven niet zo serieus. Ontspannen is het sleutelwoord!

Tip 5: Doe rustig aan en geniet
Doe vooral rustig aan tijdens het reizen. Het gaat niet werken om 5 landen in 5 weken te bezoeken. Alle goede dingen gebeuren wanneer je echt de tijd neemt om een bepaalde plek te ontdekken. Je leert over activiteiten die niet in je reisgids staan en ontmoet mensen die je graag willen rondleiden.

Huur een auto
Breng meer tijd door op minder plaatsen om er maximaal van te genieten. Wedden dat je dan een fantastische tijd hebt? Wij raden aan om op de plek van bestemming een auto te huren. Misschien is het eerst een beetje spannend om te rijden, maar het opent een wereld aan mogelijkheden en avontuur voor je. En het is nog leuk om te doen ook!

Tip 6: Maak veen foto’s
Sommige plaatsen zie je misschien maar één keer in je leven. En sommige mensen ontmoet je ook maar een keer. Herinner ze voor altijd met veel foto’s! Maak je geen zorgen dat je er als een “toerist” uitziet. Mooie foto’s zijn de ultieme souvenirs. Ze kosten niets, ze zijn gemakkelijk te delen, en ze nemen geen ruimte in je bagage in.

Neem foto’s met andere mensen
Neem ook veel foto’s van jezelf met andere mensen. Dit levert later moie herinneringen op. Bedenk wel dat als je eenmaal je foto hebt, het belangrijk is om achter de lens vandaan te komen en werkelijk de plaats van bestemming te genieten.

Tip 7: Kom uit je comfortzone
Daag jezelf uit om dingen te proberen die je normaal angstig maken. Hoe meer je dit doet, hoe meer die angst zal wegebben. Ben je geen wandelaar? Maak meer wandelingen. Heb je moeite om met vreemden te praten? Praat met iedereen. Bang voor vreemd voedsel? Eet het vreemdste wat je kunt vinden. De reden dat dit zo goed werkt tijdens het reizen is omdat alles al zo anders is. Wat is dan nog een nieuwe/ongemakkelijke ervaring? Niemand weet wie je hier bent en je kunt jezelf helemaal opnieuw uitvinden.

Tip 8: Wees open-minded
Oordeel niet over de levensstijl of gewoonten van anderen als die anders zijn dan die van jezelf. Luister naar meningen waar je het niet mee eens bent. Het is arrogant om aan te nemen dat jouw opvattingen juist zijn en andere mensen ongelijk hebben. Oefen empathie en verplaats je in de schoenen van een ander.

Leer van anderen
Maak kennis met verschillende meningen, religies, gewoonten en interesses. Stel vragen. Je hoeft het niet met iedereen eens te zijn, maar je kunt verrassend veel leren van mensen die je tijdens het reizen ontmoet.

Tip 9: Verdwaal af en toe
Als je de delen van de stad wilt zien waar echte mensen wonen en werken, moet je bij ze op bezoek gaan. De beste manier om dit te doen is te voet – zonder precies te weten waar je heen gaat. Schrijf de naam van je hotel op, zodat je zo nodig een taxi terug kunt nemen. Kies vervolgens gewoon een richting en begin te lopen.

Verbaas jezelf
Maak je ook niet te veel zorgen over verdwalen in gevaarlijke buurten, want de plaatselijke bevolking zal je meestal waarschuwen voor je zover bent. En je weet nooit welke verbazingwekkende dingen je om de volgende bocht zult vinden!