Rondreizen in Amerika: must-sees, route en tips

0
9820
rondreis usa

Reizen in Amerika is geweldig, maar waar moet je beginnen? Tussen de legio opties aan roadtrips, natuurparken en hypermoderne steden die Amerika kent, zijn dit elf favorieten van Rondreis.nl.

Het maken van een rondreis door Amerika staat voor velen hoog genoteerd op de bucketlist. Maar waar begin je in het land waar ‘groot, groter, grootst’ het devies is. Álle hotspots benoemen, is onmogelijk. Wel delen we graag elf iconische must-sees, gave routes en tips waarvan wij denken dat je deze minimaal één keer in je leven met eigen ogen wilt zien.

1. The Golden Gate Bridge

Het plaatje van de Golden Gate Bridge in San Francisco kent iedereen. Toch geldt dat het betoverende gevoel alleen in het echt te ervaren is. Wat voel je je namelijk voor een moment klein zodra je de lange, art deco hangbrug oprijdt. Tip: Ga naar het Bridge Pavilion voor het verhaal achter de brug.

2. The Grand Canyon

Verbaas je over de vulkanische pracht van de alom bekende Grand Canyon. Hier vind je natuurlijke robuustheid op zijn mooist. De zandstenen kloven zijn immens en bezorgen je de meest adembenemende vergezichten. Tip: maak sowieso een zonsopgang én zonsondergang mee. Deze zijn in één woord: magisch!

3. Mount Rushmore

In South Dakota is Mount Rushmore een absolute hotspot. De gezichten van de eerdere presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt zijn uitgehouwen in een rotsformatie van 60 meter hoog. Tip: combineer deze populaire toeristenplek met een avontuurlijke hike vanuit Wrinkled Rock.

4. Fenway Park

Wat bij ons voetbal is, is honkbal voor de Amerikanen. Woon in Boston een wedstrijd bij van de Red Sox. Hul je in de kleuren rood en wit en joel mee met de menigte in Fenway Park!

5. Times Square

Het drukste plein van New York slaapt, net als de stad zelf, nooit. Overal waar je kijkt, lopen mensen en knipperen neonlichten. Voorheen liepen er belangrijke verkeersaders door dit Broadway-gebied. Nu zijn het voornamelijk voetgangersgebieden. Het is een absolute must om hier doorheen te wandelen!

times square

6. Disney World

Duik in de wereld van Walt Disney, knuffel met Mickey, highfive met Donald Duck en gil het uit in de meest bizarre ritten van de diverse achtbanen. Tip: koop vooraf een FastPass + om lange rijen bij de attracties te voorkomen. Bereid je er tevens op voor dat het deuntje van “It’s a Small World after all” nog lang in je hoofd zal zitten.

7. Highway 1

Highway 1 biedt je een eindeloos decor van wilde bloemen, condors en hoge bergkammen langs de Californische kust. Stap in een cabrio en laat je haren wapperen door de wind. Bezoek Los Forres National Forest en strijk neer op een van de idyllische stranden. Grote kans dat je walvissen en zeehonden spot!

8. Tour door Texas

De staat Texas wordt vaak in één adem genoemd met cowboy-taferelen. Deze zijn er inderdaad volop. Daarnaast zijn het Houston Space Center en de steden Houston en Dallas beweegredenen om dit wild-wild-west gebied van Amerika te doorkruisen.

9. Oostkust route

Rijd vanaf New York naar Philadelphia. Bezoek de indrukwekkende Niagara Falls, ontdek de hipste plekken van the big apple en duik in de Amerikaanse historie in Philly. Liberty Bell, Congress Hall en de City Hall mag je niet missen!

10. De Keys & de Everglades

Huur een echte Amerikaanse bak en rijd vanuit het bruisende Miami naar het uiterste puntje van Key West. Neem voordat je de tal van bruggen over rijdt naar de keys overigens eerst de afslag naar nationaal park The Everglades. Stap daar in een boot en zoef over het water om alligators te spotten.

11. Lake Superior route

Door de staten Illinois, Michigan, Indiana, Wisconsin en Minnesota rijd je langs de mooiste meren van Amerika. Tip: Lake Calhoun in Minnaepolis leent zich perfect voor een ontspannen boottocht. In Chicago is het reuzenrad op de Navy pier een aan te raden attractie!

Het is lastig om al deze plekken tijdens één reis te combineren natuurlijk. Veel mensen maken daarom ook meerdere rondreizen in de Verenigde Staten. Onze tip: maak een rondreis langs de westkust van Amerika en bezoek in een aparte reis de oostkust met New York en Florida. Maar Amerika is zo groot dat je er wel tien verschillende reizen kunt maken!