Wat is er te doen in de badplaats Blanes?

0
1609

Op het zuidelijkste puntje van de Costa Brava ligt Blanes. Deze badplaats in de Spaanse provincie Gerona 39785 inwoners en ontelbaar veel toeristen. Het is dan ook een bijzonder populaire vakantiebestemming waar jongeren feesten tot in de late uurtjes. Ooit was Blanes een vissersdorp, en dat is in het oude centrum nog steeds waarneembaar. Nog steeds trekken vissers erop uit met hun kleine vissersbootjes en verdienen daarmee hun inkomen. Naast het oude centrum vind je in het nieuwe gedeelte tientallen discotheken waar je kunt feesten tot diep in de nacht. Daarnaast staat de badplaats bekend om de botanische tuin Mar i Murtra.

Feesten tot in de late uurtjes
Het vissersdorpje Blanes is uitgegroeid tot een feestbestemming vol hagelwitte stranden, palmbomen en discotheken. In deze bruisende badplaats verveel je je dan ook geen moment. In de omgeving wordt ontzettend veel georganiseerd. Beroemd is bijvoorbeeld het jaarlijkse Concurs de Focs d’Artifici’  in de maand juli. Tijdens het Santa Ana festival wordt meer dan 50.000 kilo aan vuurwerk afgestoken op het strand van Blanes. Daarnaast kun je in deze badplaats veel activiteiten ondernemen. Denk aan een ritje op de bananenboot, speedboot of catamaran.

Botanische tuinen
De twee botanische tuinen zijn een echte bezienswaardigheid in Blanes. Het is een unieke ervaring, want het zijn de grootste botanische tuinen van Europa. Begin twintigste eeuw richtte een Duitse ondernemer de kleine botanische tuin Mar I Mutra in. Tegenwoordig vind je hier wel drieduizend exotische en Mediterrane planten. Ook de tweede botanische tuin Pinya da Rosa is een schitterend plaatje. Deze botanische tuin werd opgericht in 1945. Je komt er ongeveer 7000 schitterende plantensoorten tegen. Misschien kun je de botanische tuinen bezoeken tijdens een roadtrip in Blanes. Wat een avontuur!

Stranden van Blanes
Blanes heeft een breed zandstrand waar je naast rust en ontspanning allerlei activiteiten kunt ondernemen. Omdat veel jongeren vakantie vieren in de badplaats, worden er overal tochten op de bananenboot of speedboot aangeboden. Vanaf het strand van Blanes wandel je bovendien in een paar minuten naar de gezellige boulevard, vol leuke winkeltjes en restaurantjes. Het strand van Blanes wordt gescheiden door een grote rots die bekend staat als ‘Sa Palomera’. Men beschouwt deze rotspartij als het begin van de Costa Brava.