Alle kanten uit met een roadtrip door Spanje

0
1640
roadtrip spanje

Spanje is een heerlijk vakantieland en wie daar in alle vrijheid van wil genieten, kan kiezen voor een autovakantie in dit zonovergoten land.

De optie om er naartoe te rijden, vraagt nogal wat tijd. Een andere mogelijkheid is naar Spanje te vliegen en gebruik te maken van autoverhuur Spanje. Dan begin je uitgerust aan de reis. Vervolgens rijd je daar naartoe waar de voorkeur naar uitgaat. Een gekozen route of gewoon per dag maar zien waar je uitkomt, zijn beide mogelijk.

Volg de kustlijn

Wie houdt van de zee, kiest er bijvoorbeeld voor om de kustlijn te volgen. Je doet steden aan als Barcelona, Valencia en Alicante en die hebben heel wat te bieden. In Barcelona bezoek je bijvoorbeeld de gebouwen van de beroemde Gaudí waar de Sagrada Familia natuurlijk niet aan mag ontbreken. Wil je een mooi uitzicht over de stad dan bezoek je de Bunkers del Caramel. Deze bunkers liggen op 250 meter boven zeeniveau, waardoor je een fantastisch 360 graden-uitzicht over de stad hebt.

Van hieruit kun je heel comfortabel met een huurauto van Easyterra.nl naar de Costa Brava rijden. Daar tref je mooie stranden en pittoreske dorpen. Sla de stad Valencia niet over, want deze heeft aan cultuur en vertier veel te bieden.

Ga de bergen in

Ben je meer van de bergen, dan is het goed mogelijk om vanaf bijvoorbeeld vliegveld Girona of Barcelona met een huurauto naar de Pyreneeën te rijden. Daar tref je natuurparken waar je fantastisch kunt hiken. Breng een bezoek aan het hoogste dorp van Catalonië, genaamd Rubió. Het ligt op 1.687 meter hoogte.

Bezoek vissersdorpjes

Houd je van typisch Spaanse vissersdorpjes dan is een route langs de kust van Spaans Baskenland een aanrader. Vermijd de snelweg en kies voor alle mogelijke binnendoor weggetjes zonder de zee uit het oog te verliezen. Je komt er gegarandeerd de mooiste havenplaatsjes tegen en af en toe een verlaten strand.

Wijk uit naar een eiland

Je kunt tevens uitwijken naar een eiland. Niet zomaar een eiland, maar de plek waar de kapel van San Juan de Gaztelugatxe staat, op 33 kilometer van Bilbao. De kapel staat bovenop het rotsachtige eiland. Een beroemde plek dankzij de opnames voor Game of Thrones in 2016. De plek is opgedragen aan Johannes de Doper. Er is een stenen brug die het eiland met het vaste land verbindt. Dan moet je 241 traptreden omhoog. Dan tref je een prachtig uitzicht over de Golf van Biskaje.