7 handige tips om geld te besparen

0
1298

Je weet dat je van salaris tot salaris leeft terwijl de rekeningen maar blijven groeien. Of misschien ben je tot het besef gekomen dat je bedolven bent onder de schulden en heb je moeite om een andere oplossing te vinden. Zelfs als je spaargeld op de bank hebt, ben je het grootste deel van je tijd bezig met de rekeningen. Hoog tijd om het roer om te gooien. Bij deze een aantal handige tips om geld te besparen.

Tip 1: Budgetteer
Schrijf alle rekeningen op die je hebt en de bedragen die je moet betalen en werk samen met de mensen van de bedrijven waaraan je geld verschuldigd bent. Onderhandel met elk bedrijf om te proberen tot een betalingsregeling te komen die je sneller uit de schulden helpt.

Tip 2: Ga minder uit eten
Uit eten gaan in een restaurant is hartstikke leuk en populair, maar kost veel geld. Wil je geld besparen? Kook dan zelf. Neem ook zelf broodjes mee vanuit huis in plaats van dat je broodjes koopt in de kantine van je werk. Deze broodjes lijken misschien goedkoop, maar aan het einde van de maand heb je er vaak toch behoorlijk wat aan uitgegeven.

Tip 3: Bezit zo weinig mogelijk
Consumentisme houdt in dat mensen iets willen bezitten. Je wilt een nieuwe televisie, een MP3-speler, of iets anders. Maar het moet wel kunnen. Niets bezitten bevordert een aantal gezonde uitgavengewoonten, want als je niets bezit heb je geen schulden.

Tip 4: Bespaar op elektriciteit en gas
Probeer de lichten en ventilatoren in jouw huis uit te doen in plaats van ze aan te laten. U zult verbaasd zijn hoeveel u hiermee kunt besparen. Kijk ook eens bij de lokale nutsbedrijven, want hun tarieven kunnen lager zijn en uiteindelijk zullen de rekeningen lager uitvallen. Een andere manier om geld te besparen is het oversluiten van een lening. Het kost wat moeite, maar uiteindelijk loont het.

Tip 5: Kijk naar verzekeringen
Verdiep je in eens in de verzekeringen die je hebt. Welke dekkingen heb je? Misschien is er wel een verzekeringsmaatschappij die veel goedkoper diensten en producten aanbiedt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel verzekeringsvergelijkingssites waar je alle prijzen in een handig overzicht ziet staan.

Tip 6: Bespaar op eten
Hoe vaak per week koop je een artikel waarvan je niet eens wist dat je het nodig had? Koop alleen producten die noodzakelijk uit.

Tip 7: Ga op koopjesjacht
Ga op koopjesjacht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kringloopwinkel waar je een gebruikt boek kunt kopen voor een fractie van een nieuwe? Het is onderdeel van goed geldbeheer. Daar hoort ook het maken van een geldbeheerrekening bij. Leg langzamerhand geld opzij voor een doel, zoals sparen voor college, creditcardschuld, een aanbetaling voor een auto of pensioen. Je zult creatief moeten zijn met je geld, aangezien de meeste bedrijven niet open staan voor onderhandelingen. Maar blijf vooral consequent en volhardend. Uiteindelijk pluk je er de vruchten van!