5 tips om jouw fitness trainingen naar een hoger niveau te tillen

0
252

Sporten is een van de leukste dingen in het leven, vinden wij. In het begin kan het moeilijk lijken, maar als je er eenmaal aan gewend bent, is er geen weg meer terug. Hoe til je jouw fitness oefeningen naar een hoger level? Bij deze een aantal handige tips!

Klaar voor de start

Krachtige sporters, recreatieve atleten, en zelfs gewoon mensen die lichamelijk actiever willen zijn, willen hun training zeker naar een hoger niveau tillen naarmate de dagen verstrijken. Ben je er klaar voor?

Tip 1: Begin rustig

Mensen die sporten hebben de neiging de intensiteit na verloop van tijd op te voeren. Begin eerst gewoon door op een bepaald moment van de dag wat cardio te doen, hard te lopen of te wandelen, en begin dan met het gebruik van fitnessapparaten en zelfs met spinning en spierversterking.

Tip 2: Stel doelen

Niemand komt ergens zonder ook maar een vaag idee te hebben van wat hij wil. Als je gaat sporten, raden we je aan doelen en haalbare doelen voor jezelf te stellen. Je kunt niet verwachten dat je in slechts zes maanden een six-pack krijgt, want dat kost tijd en inspanning, dus laat je adviseren en stel kleine doelen voor je trainingen die je na verloop van tijd een groter doel doen bereiken.

Tip 3: Houd een goed dieet aan

Je kunt de beste trainer van de wereld hebben samen met de perfecte routine, maar de waarheid is dat als je geen goed dieet onderhoudt je geen echte resultaten zult zien. En dit geldt voor elke fase van de training waarin je je bevindt. Als je wilt dat je lichaam geleidelijk beter wordt, moet je proberen het dieet aan te passen bij elke fase waarin je begint.Een voedingsadviseur is een sleutel om deze tip goed te kunnen toepassen.

Tip 4: Respecteer je rusttijden

Soms kun je je erg energiek voelen, maar je moet proberen je rusttijden te respecteren. Geloof het of niet, het lichaam heeft een grens en heeft intervallen nodig om uit te rusten en de rest van de oefening te kunnen hervatten.

Las pauzes in

Probeer na lange dagen  een pauze in te lassen om ofwel water te drinken of om nieuwe mensen in de sportschool te ontmoeten. Door rusttijden te respecteren voorkom je dat je spieren overbelast raken en je blessures oploopt.

Tip 5: Heb genoeg discipline

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met wat we hierboven zeiden, maar hier komt discipline om de hoek kijken. Als je het niveau van je training wilt verhogen, moet je sessies vaststellen die elke dag een inspanning voor je betekenen. Je moet jezelf bewust uitdagen om de ware grenzen van je lichaam te kunnen respecteren en zo dat niveau te bereiken dat je zo verlangt. Overleg met een trainer om een routine te kunnen vaststellen die aan je behoeften beantwoordt.

Tip 6: Bescherming boven alles

Het uitvoeren van nieuwe oefensessies vereist bescherming om blessures te voorkomen. Vergeet niet je handschoenen, geschikte schoenen, en gordels te gebruiken om hernia’s en andere te voorkomen. Probeer de juiste kleding en goede uitrusting te gebruiken om te sporten en zorg zo voor je gezondheid.

Bereid je mentaal voor op de oefeningen

Denk er ook aan jezelf mental voor te bereiden op de oefeningen die je gaat doen om een positieve instelling te houden die je motiveert om door te gaan met sporten ondanks het gevoel dat je al erg moe bent.