Hoe kies je een industriële salontafel?

0
653
Close-up view of cup of coffee and notebooks on wooden table top

Al vele jaren is de industriële woonstijl razend populair en dat is niet zonder reden. Deze bijzondere stijl combineert een stoere, rauwe uitstraling met praktische, minimalistische elementen. Wat de stijl zo veel karakter geeft zijn de materiaalkeuze en het effectieve, beperkte kleurenpalet. Ben je bezig een industriële woonstijl te realiseren? In dat geval mag een industriële salontafel niet ontbreken! In dé woonwinkel voor industriële meubels, Cavetown.nl, vind je een uitgebreid aanbod industriële pareltjes. Het aanbod is enorm; we vertellen je daarom graag hoe je tot de beste keuze komt wanneer je een salontafel aan het uitzoeken bent.

Hier moet je op letten bij een salontafel

Hier moet je op letten bij een salontafelEen woonkamer zonder salontafel is natuurlijk erg onpraktisch. Ook in het industriële interieur, dat zich karakteriseert door de praktische benadering, mag een salontafel dus niet ontbreken. Met een industriële salontafel geef je daarnaast een stoere uitstraling aan je interieur. De juiste salontafel kiezen kan echter lastig zijn; niet iedereen is zich bewust van de vele mogelijkheden dat dit meubelstuk te bieden heeft.

Wat is de hoogte van de bank?

Zorg dat je eerst de hoogte van je bank opmeet. Omdat salontafels sterk kunnen verschillen in hoogte is het belangrijk dat je weet hoe hoog deze moet zijn om er comfortabel gebruik van te kunnen maken. Als de bank en stoelen een hoog zitvlak hebben is het natuurlijk niet fijn wanneer de tafel laag is. Er wordt aangeraden om een tafel te kiezen die even hoog is of maximaal 10 centimeter lager dan de armleuning van de bank.

De afstand tot de bank

Zorg dat je een salontafel kiest die zo’n 40 cm van de zitvlakken verwijderd geplaatst kan worden. Dit zorgt er zowel voor dat mensen er nog door kunnen lopen en dat je er goed bij kunt. Heb je een grote zitgroep? Kies dan voor een kleinere salontafel. Heb je slechts enkele zitmeubels? Kies dan voor een grotere salontafel.

Welke vorm?

In industriële interieurs is een vierkante- of rechthoekige salontafel het meest voordehand liggend. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door rechte lijnen en een stoere, praktische uitstraling. Een ronde salontafel zal het geheel al snel zachter en meer organisch aan doen voelen; juist het effect dat je bij een industrieel interieur niet zoekt. Wanneer je voor een ronde- of ovalen salontafel gaat is het dan ook belang dat hij door de materiaalkeuze een industriële uitstraling heeft. Industriële salontafels zijn meestal gemaakt van hout, metaal en glas. Ook zijn er nog salontafels op wielen. Deze zijn makkelijk verplaatsbaar, gedurfd en maken je industriële tafel extra stoer.

Welke opstelling?

Maak een keuze voor welke opstelling je wilt. Ga je voor één salontafel of juist voor een set van kleine tafeltjes? Met name deze laatste optie biedt je opties wanneer je extra gasten krijgt of de opstelling van je interieur soms aan wilt passen. Ook kun je de kleine tafeltjes van de set ook als bijzettafeltje gebruiken.

Door deze stappen te volgen ben je goed op weg de perfecte industriële salontafel in huis te halen. Dit meubel is simpelweg onmisbaar door de praktisch toevoeging en drukt een stempel op je industriële interieur.