Wat te doen in Sonoma county: dé wijnregio van 2019

0
2914
wijngaard

Elk jaar nomineert Wine Enthusiast magazine personen en bedrijven die bijdragen aan het succes van de wijn- en gedistilleerde drankenindustrie. Naast personen en bedrijven zijn er ook andere categorieën, zoals bijvoorbeeld wijnregio’s, die in de prijzen vallen. Dit jaar werden de wijnregio’s Sicilië in Italië, Stellenbosch in Zuid-Afrika, de Moezel in Duitsland en Sonoma County in Californië genomineerd, waarvan de laatste dit jaar de winnaar was.

Sonoma County

Sonoma County ligt op nog geen uur rijden van San Francisco. Naast een onwijs veelzijdige en dynamische wijnregio, is Sonoma County ook een van de duurzaamste wijnregio’s ter wereld. Jaar in jaar uit komen hier fantastische wijnen vandaan. Met meer dan 60 aangeplante druivensoorten is er voor elk wat wils. In de vruchtbare valleien van Sonoma County beoefenen wijnmakers hun ambacht, komen fijnproevers naar de geweldige restaurants en zijn er tal van avonturen te beleven. De meeste mensen beginnen hun trip door Sonoma County in de stad Sonoma zelf, met zijn prachtige stadsplein, leuke proeflokalen en uitstekende eetgelegenheden. Mocht je ooit in de buurt zijn, zeker een bezoekje waard!

Naast de mooie stad Sonoma kun je in dé wijnregio van 2019 natuurlijk ook genieten van onwijs veel wijn. Met meer dan 425 wijnmakerijen is het de perfecte plek voor iedere wijnliefhebber om het ultieme wijnavontuur aan te gaan. Je kunt er wijnproeven in een ‘wine cave’ tijdens een gratis cave tour, wijnproeven bovenop een heuvel bij BobDog Wines & Sky Pine Vineyards met “the most beautiful view in Sonoma county” of wijnproeven in een wijngaard zelf bij een van de vele andere wijnhuizen. In augustus kun je genieten van een goed glas Chardonnay en verse vis op het Seafood, Art and Wine Festival of ga voor een heerlijke Pinot Noir tijdens het Winter Wineland festival in januari.

De Coast Redwood

En als je dan toch in de buurt bent zijn er nog een paar hoogtepunten die je absoluut niet mag missen. Neem bijvoorbeeld Muir woods, een prachtig bos ten noorden van San Francisco waar de hoogste boomsoort ter wereld te vinden is: de Coast Redwood. Er zijn verschillende wandelpaden waar je prachtig kunt wandelen terwijl je geniet van het indrukwekkende uitzicht.

Rijd na je bezoekje aan de Muir Woods door naar San Francisco. Een stad van wereldformaat waar je je prima meerdere dagen kunt vermaken. Loop over de beroemde Golden Gate brug, breng een bezoekje aan het gevangeniseiland Alcatraz, wandel langs de zeeleeuwen bij Fisherman’s Wharf en maak een ritje in het historische monumentale kabelbaantje dat door de stad loopt. Wijnliefhebber of niet? Sonoma County en de omliggende omgeving behoort absoluut thuis op je must-see lijstje!