Tips voor het perfecte studentenhuis

0
2400
student op school

Veel studenten kiezen ervoor om tijdens de studietijd in een studentenhuis te gaan wonen. Dat is enorm gezellig en de ervaring blijft je bij voor het leven. Maar een studentenhuis kan als snel rommelig ogen qua inrichting. Daarom leggen we je in deze blog uit hoe je het maximale uit jouw studentenhuis inrichting kan halen.

Kies samen jullie huisstijl

Een studentenhuis is vaak een chaotische bedoeling. Veel mensen met verschillende stijlen en verzamelde meubels wonen samen in één huis. Daarom is het belangrijk om vóór het herinrichten van jouw studentenhuis te bepalen wat jullie gezamenlijke huisstijl is. Ga op Pinterest en Google op zoek naar stijlen en meubels die jullie mooi vinden. Maak aan de hand van deze stijlen een moodboard en ga hiermee aan de slag!

Zorg voor samenhang

Om er voor te zorgen dat het een samenhangend interieur wordt is een inventarisatie van de meubels cruciaal. Kijk wat jullie hebben, wat nog niet en of het aansluit bij het moodboard

De meubels die jullie nog niet hebben kunnen goedkoop aangeschaft worden bij de tweedehandswinkel.

Een likje verf heeft een grote impact

Omdat alle meubels uit een showroom kopen financieel meestal geen optie is voor studenten is het belangrijk om de oude en ‘nieuwe’ meubels dezelfde stijl te maken. De meubels voorzien van een likje verf kan er voor zorgen dat het er meubilair eruit ziet als een geheel.

Maar maak niet de fout alles wit te verven zodat het er uit komt te zien als een wachtkamer. In plaats van alles één kleur te verven kan je er voor kiezen drie verschillende tinten van een neutrale kleur te kiezen plus een accentkleur voor de accessoires.

Kies voor samenhangende accessoires

Als alle meubels en muren bij elkaar passen is het tijd om te gaan decoreren. In een studentenhuis hangt vaak van alles aan de muur: Bierdopjes, een dartbord, lichtslingers, noem het maar op. Maar om er voor te zorgen dat het een samenhangende inrichting wordt is het beter om niet te veel verschillende dingen aan de muur te hebben hangen.

Een leuke manier om persoonlijkheid in jouw inrichting te verwerken is een collage muur. Je kan dit doen door fotolijstjes te gebruiken die bij het kleurschema van jouw interieur passen. Fotolijstjes zijn ook goedkoop verkrijgbaar bij de tweedehandswinkel of de action. Omdat de lijstjes en manier van ophangen al voor samenhang zorgen kan je bijvoorbeeld foto’s van avondjes uit of vliegtickets van jullie vakantie in de lijstjes stoppen. Op deze manier kan je zelfs bierdopjes kunst verwerken in jouw interieur.

Maak een schoonmaakrooster

Nu jullie studentenhuis klaar is voor de cover van een woonmagazine is het natuurlijk wel zo fijn als het er zo ook uit blijft zien. Studenten kunnen er een zooitje van maken en daarom is het een goed idee om een schoonmaakrooster in het leven roepen als deze er nog niet is. Want dan kunnen jullie nog heel lang van jullie droom interieur genieten.