Waarom wordt kamperen steeds populairder?

0
780

De populariteit van kamperen neemt toe en kampeeraccommodaties worden steeds luxer. Zo is het tegenwoordig niet vreemd meer wanneer iemand kampeert in een luxe tent met een gewoon interieur en een zacht bed. Het is ook wel eens fijn om je harde kampeerbedje te verruilen voor een zacht matras. Deze vorm van kamperen wordt ook wel ‘glamping’ genoemd. Steeds meer mensen besluiten deze vorm van vakantie uit te proberen. Of je nu luxe of eenvoud wenst, uiteindelijk beslis je zelf wat voor kampeervakantie het wordt. Waarom wordt kamperen steeds populairder? In dit artikel leggen we het uit!

Het is niet heel duur

Het ligt er natuurlijk een beetje aan naar welke camping je gaat, maar kamperen met jouw eigen caravan is nog steeds goedkoper dan verblijven in een hotel of appartement. Je kunt al uw eigen spullen meenemen en kunt iedere avond zelf koken als u dit wilt. Eigenlijk kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt.

Je geniet van het buitenleven

Als u op een camping bent, dan brengt u het grootste deel van de tijd buiten door. In de caravan wordt geslapen en gedoucht, maar de rest van het leven speelt zich voor de caravan af, of in het zwembad, op het strand, noem maar op. Thuis zult u dit niet zo snel doen en daarom is het extra genieten als het op vakantie wel kan. Buiten ontbijten, lunchen en lekker vaak barbecueën.

Je hebt contact met andere mensen

Op vakantie op de camping is het gemakkelijk om nieuwe contacten op te doen en leuke mensen te leren kennen. Er is een grotere kans dat u een praatje maakt met uw buurman, omdat hij nu eenmaal ook heel de dag buiten zit en regelmatig langs komt lopen. Daarbij zijn mensen op vakantie vaak iets meer ontspannen en staan ze meer open voor anderen.

Ook leuk voor kinderen

Ook voor kinderen is het vanwege het sociale contact leuk op een camping. Zij maken snel nieuwe vriendjes waarmee ze hele dagen zoet kunnen zijn in het zwembad of de speeltuin.

Veel activiteiten

Kamperen op een camping brengt vaak vele mogelijkheden met zich mee. Zowel op de camping als in de omgeving zijn meestal tal van activiteiten te doen. Kinderen vermaken zich hierdoor prima, maar ook volwassenen kunnen optimaal van hun vakantie genieten in het zwembad, op de tennisbaan, op het terras of met een boek voor de caravan. Ben je al overtuigd? Ook backpacken is trouwens erg leuk om te doen als je van avontuur houdt, zelfs in de kou!