Design meubels aanschaffen; waar moet je op letten?

0
328
designstoel

Ben je van plan design meubels aan te schaffen? Dan maak je die keuze niet zo maar. Niet alleen omdat deze duurder in de aanschaf zijn, maar ook omdat het moet passen bij je interieur en omdat sommige meubels een bepaalde verzorging nodig hebben. Waar je op moet letten vertellen wij je in dit artikel.

Wat heb je allemaal nodig?

Maak, voordat je gaat shoppen, eerst een duidelijk overzicht van welke meubels je nodig hebt. Ben je net verhuisd en heb je daardoor alles nieuw nodig, of wil je alleen de zithoek aanpakken? Bepaal ook voor jezelf welke meubels design meubels moeten zijn en welke niet. Begin in ieder geval altijd met een overzicht van de basismeubelen. Dit zijn de bank, fauteuils, een eetkamertafel en eetkamerstoelen. Dit kan vervolgens aangevuld worden moet een dressoir of kast, drankkabinet en een televisiemeubel. Wil je graag alles van een bepaald merk hebben? Dan is het goed op zoek te gaan naar een merk die alle nodige meubels in huis heeft. Een goed voorbeeld hiervan is de Sede. De Sede is een Zwitsers merk en staat bekend om haar design meubelen. Veelal vanwege het eigen, excentrieke en unieke design. Een iconisch meubelstuk is bijvoorbeeld de DS-600 bank, ook wel de Tatzelwurm genoemd. Bij de Sede vind je unieke lederen meubelen die fantastisch staan in elk interieur.

De Sede ds-600_klein

Zorg voor de juiste kleur en stijl

Weet je precies welke meubels je nodig hebt, dan is het tijd om te kijken naar de stijl die je in je woning wilt toepassen. Ga je bijvoorbeeld voor landelijk, of toch liever modern of juist klassiek? Er zijn veel manieren om hier inspiratie voor op te doen, bijvoorbeeld via Instagram of Pinterest. Ook de kleur is heel erg belangrijk, en dat is misschien wel het moeilijkste onderdeel van het bepalen van de meubels. Het is belangrijk dat de kleuren van je meubels op elkaar aansluiten, maar ook met de rest van je woning. Heb je tussen de Sede banken een geweldige bank gezien die je aan wilt schaffen? Dan is het dus belangrijk dat alle andere meubels dezelfde stijl en kleur hebben zodat ze bij elkaar passen. Ook je gordijnen, de kleuren op je muur en je vloer zijn hiervoor bepalend.

Vraag ook de mening van anderen

Misschien ben jij wel helemaal verliefd op bepaalde meubelstukken, maar heeft de rest van je gezin hier nog geen idee van. Vraag dus ook zeker de mening van je andere gezinsleden, vrienden of collega’s. Zij hebben vaak een andere kijk op jouw woonkamer, waardoor er waardevolle tips naar boven kunnen komen. Denk ook goed na over de toekomst. Een mooi maar goedkoop meubelstuk gaat vaak maar even mee, terwijl een duurder exemplaar jaren mee kan gaan. Je wilt niet elke 2 jaar nieuwe meubels aan hoeven schaffen en dus doe je er goed aan nu iets meer te investeren, zodat je langer kunt genieten van je nieuwe design meubels.