Spanje: fietsen door het land van Dalí

0
413

Spanje is een land vol natuur, cultuur en geschiedenis. Ontdek het zelf tijdens een fietsvakantie. Dit verblijf in ‘het land van Dalí’ staan bol van avontuur en natuurlijk heerlijke tapas! Spanje kent een aantal mooie bestemmingen voor een fietsvakantie. Verken bijvoorbeeld de Costa Brava en Catalonië in twee tot drie weken.

Fietsvakantie voor het hele gezin

Een fietsvakantie in Spanje is geschikt voor het hele gezin. Zo zijn de meeste fietsroutes niet te zwaar, waardoor ook kinderen mee kunnen op het avontuur door de Catalaanse binnenlanden. Wie liever wat meer uitdaging zoekt kan het beste een pakket kiezen bij een aanbieder met fietsroutes op ‘niveau 3’. Dit houdt in dat je te maken krijgt met stijgingen en dalingen. Neem voor onderweg voldoende water mee om niet uit te drogen en vergeet de zonnebrandcrème niet. De temperaturen in Catalonië kunnen in de zomermaanden behoorlijk oplopen.

Het dorpje Besalu en andere bezienswaardigheden in Catalonië

Een fietsvakantie in Catalonië verveelt nooit. Zo is een tocht naar het charmante Spaanse dorpje Besalu zeker de moeite waard. Je vindt hier onder andere een prachtige Romeinse brug uit de 12e eeuw. Bovendien kun je er heerlijke tapas eten in een van de vele restaurantjes of een gesprek aanknopen met de lokale bevolking.  Andere bezienswaardigheden in dit mooie stukje van Spanje:

  • Girona: een van de mooiste steden in het noorden van Catalonië. Je vindt er onder andere een Joodse wijk, oude stadsmuren en een zeer grote kathedraal. Als kunstliefhebber moet je zeker even naar het nabijgelegen Figueres, waar zich het voormalige huis van de kunstenaar Dáli bevindt.
  • Pyreneeën: In dit natuurgebied ligt er in de winter ontzettend veel sneeuw en in de zomer heb je een mooi uitzicht over de bergen. Wie de Pyreneeën wil ontdekken kan het beste fietsen langs El Pont de Suert, La Seu d’Urgell, La Vall de Boii en Vielha.
  • Delta d’Ebre: Fietsers vinden dit een prachtig gebied om te verkennen omdat er zoveel natuur is. In de rijstvelden kom je allerlei soorten vogels tegen, dus ook natuurliefhebbers hebben hier de tijd van hun leven. Tip: maak een tocht op een bootje langs de rivierdelta.
  • La Garrotxa en Estany de Banyoles: Dit is een vulkanisch gebied met maar liefst 38 vulkanen die al duizenden jaren niet meer actief zijn. Daardoor kun je het park prima per fiets of wandelend ontdekken.

Hoge temperaturen

Een fietsvakantie in Spanje is geschikt voor het hele gezin. Er is ontzettend veel te doen, dus je verveelt je er geen moment. Hou tijdens het fietsen wel rekening met hoge temperaturen. Neem dan ook genoeg water mee voor onderweg en zorg voor voldoende pauzes. Drink voldoende, sterk even aan en je bent klaar voor de volgende etappe!