Deze apps helpen je een handje bij het opvoeden van je kind

0
496

De geboorte van je kindje is eigenlijk met geen pen te beschrijven, en er komt veel bij kijken. Plotseling heb je de verantwoordelijkheid over een klein mensje. Mooie momenten als het eerste lachje, de eerste stapjes en woordjes volgen elkaar op. Wat vliegt de tijd! Ondanks alle mooie kanten is opvoeden soms best een uitdaging. Gelukkig zijn er een aantal apps die je een handje helpen.

Oei, ik groei

Het eerste levensjaar van je kind is ontzettend bijzonder. Zowel op motorisch als geestelijk gebied ontwikkelt je baby zich razendsnel. Soms zitten ook dagen bij dat uw kind zich minder goed voelt. Bijvoorbeeld wanneer de eerste tandjes doorkomen. De app ‘Oei, ik groei’ zorgt ervoor dat je beter begrijpt welke mentale ontwikkeling je baby doormaakt. Zo kun je in de app precies lezen wanneer de volgende stap in de ontwikkeling plaats gaat vinden. Ook geeft het een aantal tips om je baby te helpen tijdens bepaalde fases. Vele ouders maken er dan ook graag gebruik van.

Kunst van Opvoeden

Opvoeden is soms een flinke uitdaging. Vooral wanneer je kind een eigen willetje krijgt,  zit je soms met de haren in het haar. Toch zul je af en toe de knoop door moeten hakken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaalde manier van optreden wanneer een kindje moet slapen of eten. Gelukkig verschaft de app ‘Kunst van Opvoeden’  inzicht bij je opvoedkundige beslissingen. De app geeft namelijk verschillende perspectieven en reactiemogelijkheden in dagelijkse situaties.

Veilig groot worden

Tijdens het opvoeden zul je veel belangrijke keuzes moeten maken. Dit begint al tijdens de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan het veilig maken van je huis en het kopen van bepaalde producten. Dankzij app ‘Veilig Groot Worden’ ontvang je als ouders de juiste veiligheids- en kooptips voor het huis. Ook ouders met kleine kinderen hebben er veel profijt van. Je kunt de app namelijk instellen op de leeftijd van het kind en de grootte van een huis.

Babyfoon 3G

Wanneer je baby is geboren begint een spannende periode. Zo zal het ’s nachts waarschijnlijk niet direct goed doorslapen. Bovendien is het belangrijk om de baby goed in de gaten te houden. De meeste ouders krijgen dan ook te maken met slaapgebrek. De Babyfoon 3G neemt je gelukkig heel wat zorgen uit handen. Het is namelijk een universele video en audio baby monitor die je kunt installeren op de mobiele telefoon. Zodoende hoef je niet constant naar de babykamer te lopen. Deze handige app laat zelfs weten wanneer de baby wakker is. Het is te downloaden op twee Android of iOS toestellen.

Veilig Groot Worden

Als ouder wil je graag dat jouw zoontje of dochtertje in een veilige omgeving groot wordt. De app ‘Veilig Groot Worden’ helpt je een handje bij deze uitdaging. Het is een van de 10 opvoedapps die je gemakkelijk kunt downloaden op de smartphone. Na de installatie geef de ‘Veilig Groot Worden’ app handige veiligheidstips en koopadviezen, gebaseerd op de leeftijd van het kind en de grootte van je huis.