Welke scooter past het beste bij jou?

0
2538
vrouw op een scooter

Als je van plan bent om een scooter te kopen, zal je hebben gemerkt dat de keuze enorm groot is en de verschillen in prijs ook aanzienlijk zijn. Voordat je dan besluit een bepaalde scooter aan te schaffen is het verstandig om het volgende te lezen. LaSourisscooters heeft ook voor jou de juiste scooter te koop.

Het gebruik

Wil jij een scooter om er af en toe een ritje mee te maken als het mooi weer is en staat de scooter verder hoog en droog binnen als je die niet gebruikt? Dan is een scooter van een Chinees merk voor jou een van de opties. De prijzen van deze scooters zijn in verhouding tot de andere merken erg laag,

Gebruik je de scooter meer regelmatig en ook als het weer minder aangenaam is? Als je vaker en meer intensief gebruik maakt van je scooter is een Europees merk logischer. Deze zijn ook gemaakt voor mindere weersomstandigheden en kunnen ook buiten staan als je geen andere ruimte beschikbaar hebt. Als jij je scooter vrijwel dagelijks gebruikt en er afhankelijk van bent voor je werk of je studie, wil je kunnen vertrouwen op die scooter. Dan zijn merken met reputatie zoals Vespa, Yamaha, Peugeot of Aprilia voor jou de beste keuze. Daar hangt natuurlijk ook een bijpassend prijskaartje aan,

Jouw lengte

In het algemeen worden scooters met twee wielmaten geleverd: 10 inch en 12 inch. Uitzonderingen daargelaten zijn bijna alle Chinese scooters uitgerust met 10 inch wielen en Europese modellen met 12 inch. Ben jij van normale lengte of groter dan is 10 inch niet comfortabel. Ben je wat kleiner van stuk dan kan 10 inch ook. Hou hier goed rekening mee omdat je een scooter tenslotte voor langere periode aanschaft.

De E-scooter

Ook voor de scooter is de elektrische motor de toekomst en zijn er al diverse modellen op de markt. Maar als je voor een e-scooter kiest moet je er wel rekening mee houden dat de afstand die je kan afleggen met een volle accu beperkt is tot ongeveer 60 a 70 kilometer. Het opladen nadien kost rond de 6 uur. Een e-scooter kost minder aan brandstof en is vriendelijker voor het milieu. Indien de beperkte afstand die je kan afleggen en de tijd van opladen geen probleem is, kan je een dergelijke scooter overwegen.

Het onderhoud

Het is geen wet van Meden en Perzen maar in het algemeen moet je meer onderhoud verwachten naar gelang de scooter een lagere aanschafprijs heeft. Als je zelf een handige sleutelaar bent, hoeft dat geen groot probleem te vormen. De onderdelen zijn vaak goedkoop te krijgen. Als er arbeidsloon bij komt kijken, is dat een ander verhaal.

Waarom een scooter?

Uit ervaring is bekend dat wie een scooter aanschaft die vaak ook meer gebruikt dan eerder was verwacht. Het is gewoon leuk om op een scooter te rijden en in het stadsverkeer is deze enorm handig ook met parkeren. Meer weten over scooters? Bij lasourisscooters vertellen ze dat graag.