Wat te doen met een auto die total loss is

0
4913
sloopauto

De afgelopen jaren is het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen flink toegenomen. De redenen hiervoor zijn onder andere terug te vinden in de toename van het aantal auto’s in ons land. Dit resulteert uiteindelijk in meer ongelukken, waarbij vele auto’s beschadigd raken. Indien een auto ernstig beschadigd raakt, krijgt deze de benaming total loss. Dit komt er op neer dat de huidige waarde lager is dan de waarde waarvoor de auto gerepareerd zou kunnen worden.

Dergelijke auto’s worden ook met de term ‘sloopauto’s’ aangeduid. Deze term duidt in feite op een auto die geen enkele waarde meer vertegenwoordigd voor de eigenaar. Maar, ook auto’s waarbij er geen nieuwe koper meer gevonden kan worden, kan de benaming ‘sloopauto’ krijgen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval als de APK van de auto verlopen is. Bij een oude auto met een forse kilometerstand is de kans aanwezig dat de auto helemaal niet meer door de keurig heen komt. In dat geval zal de auto ook de benaming ‘sloopauto’ krijgen.

Stel nou dat jij, door bepaalde omstandigheden, te maken krijgt met een sloopauto? In dat geval wil je er toch nog zo veel mogelijk aan verdienen, niet waar?

In sommige gevallen is een sloopauto namelijk nog te verkopen aan een zogeheten autosloperij. Een sloopauto verkopen is voor jou een mogelijkheid om toch nog iets aan de auto over te houden. In feite heb je namelijk helemaal niks meer aan een sloopauto; in dat geval kan je er beter nog iets aan verdienen.

De waarde van een sloopauto

Elke auto herbergt altijd nog enige waarde. Dit is zelfs het geval indien de auto überhaupt niet meer kan rijden. Hoe dit kan? Dat zit zo. Een autosloperij kan uit de auto vrijwel altijd nog bruikbare onderdelen halen. Hierbij kan je denken aan een koplamp, een airbag of andere veelgevraagde onderdelen van bepaalde merken/typemodellen.

Het is echter niet mogelijk om een duidelijk antwoord te geven op de vraag: ‘Wat is de waarde van mijn sloopauto?’. Dit is namelijk afhankelijk van ongelooflijk veel factoren. Het bepalen van de waarde van een sloopauto is dan ook een gecompliceerde taak. Feit is echter dat elke auto altijd nog wel enige waarde vertegenwoordigd. Deze waarde kan soms direct zichtbaar zijn, maar in sommige gevallen moet hier ook diep voor gegraven worden. In dat geval kan bijvoorbeeld nog een motorelement van waarde zijn voor de autosloperij.

Het kan dan ook altijd lonend zijn om via osw.nl een afspraak te maken voor het laten ‘taxeren’ van je auto. Vul je kenteken in, vul de overige gegevens in en ontvang vrijblijvend biedingen. Uiteindelijk kan je met het hoogste bod akkoord gaan. Daarbij ben je verzekerd van een snelle uitbetaling en van een ophaalservice die inbegrepen is.

Lees ook: de zelfsturende auto: een goed idee of niet?

Verdien nog iets aan je sloopauto

Het kan nooit kwaad om nog eens nader naar je eigen sloopauto te laten kijken. Kan je hier nog geld aan verdienen? Het antwoord op die vraag is in nagenoeg alle gevallen ‘ja’. Twijfel daarom niet en geef je auto, of in ieder geval onderdelen van je auto, een tweede leven. Daar word je niet alleen zelf beter van, maar ook andere.