Online shoppen doen we allemaal

0
7195
online shopping

Wist je dat tijdens Black Friday 2018 ruim 275,5 miljoen euro is overgemaakt via iDeal? Volgens iDeal is dit een dagrecord en het is zelfs bijna 70 miljoen meer dan in 2017. We mogen dus gerust zeggen dat wij het online shoppen volledig omarmd hebben. Op elk vrij moment zitten velen van ons te scrollen door de vele kledingwinkels, elektronicagiganten of zelfs de webshop van de supermarkt om de hoek. Zelfs je boodschappen doen kan tegenwoordig namelijk online.

Kleding online passen?

Dat wordt een beetje lastig uiteraard. Als je online een kledingstuk koopt weet je niet altijd zeker of het je ook zal passen. Wat is dan de oplossing? Velen van ons hebben die oplossing al lange tijd geleden gevonden. Volgens webshops als Wehkamp en Zalando bestellen veel online shoppers soms tot wel drie of vier verschillende maten van exact hetzelfde kledingstuk. Op die manier kunnen zij passen welke het fijnst zit en de anderen weer terugsturen. De retourprocessen van deze webshops zijn daar helemaal op ingericht. Bij het retour nemen van de kleding moet echter wel worden gecontroleerd of deze nog geschikt is voor de verkoop, daarom worden kledingstukken fysiek nagekeken op scheuren vlekken en zelfs geur.

Lees ook: online kerstcadeaus

De laagste prijs

Natuurlijk zoeken wij als we online shoppen wel kwaliteit. Helaas zijn we echter niet altijd bereid om daarvoor te betalen. Omdat webshops nu letterlijk naast elkaar te zetten zijn op jouw beeldscherm, kan je makkelijk en snel de prijs vergelijken van die TV of telefoon die jij op het oog hebt. Kom je erachter dat dit artikel bijvoorbeeld bij Bol.com goedkoper is dan bij Coolblue, dan is de keuze simpel. Hoewel het lange tijd zo was dat de grote webshops elkaar bestreden op prijs, zien we tegenwoordig wel een verschuiving en wordt service steeds belangrijker. Het is voor jou als consument dus maar net wat je belangrijker vindt.

Of jij nou gaat voor de laagste prijs of voor de beste service, je kan beide nu vergelijken per product of per webshop op websites als vergelijk.nl of beslist.nl.

Bergen met korting!

Wil je het beste van beide werelden, dan zoek je de webshop die de service biedt die jij zoekt, met de prijs die jij bereid bent te betalen. Om die reden kan het soms goed zijn om te wachten op grote promoties en kortingsacties. Het is echter niet altijd gegarandeerd dat het artikel dat jij wil hebben, mee zal doen aan de eerstvolgende kortingsactie. Hoe zoek je nu de beste kortingsacties bij de beste webshops? Zelfs daarvoor zijn nu oplossingen. Kijk bijvoorbeeld eens op shopkorting.nl. Daar zijn alle webshops geordend in categorieën en kan je per categorie zien welke kortingsacties er nu aan de gang zijn. Wil je kijken welke kortingsacties er op dit moment lopen bij jouw eigen favoriete webshop, dan kan dat ook. Kies bovenin het scherm simpelweg voor ‘winkels’ en klik op de winkel van jouw keuze. Hier kan je bijvoorbeeld zien of je gebruik kunt maken van een actuele bol.com kortingscode.