Wat kun je allemaal doen met oude voertuigen?

0
2078
sloopauto verkopen

Auto’s, motoren en andere voertuigen hebben over het algemeen een betrekkelijk lange levensduur. Indien je er enigszins voorzichtig mee omgaat, kun je er vaak tientallen jaren mee doen. Uiteraard hangt de levensduur van een voertuig ook af van hoe vaak deze gebruikt wordt. Gebruik je een auto of motor vaak? Dan is deze natuurlijk eerder ‘op’ dan wanneer het voertuig het grootste deel van het jaar in een schuur staat. Ben je in het bezit van een auto of motor die aan het einde van zijn levensduur is? Dan wil je hier mogelijk nog wat geld aan verdienen. Voor wat betreft oude voertuigen heb je verschillende mogelijkheden. Hieronder zetten wij ze voor jou op een rijtje.

Een voertuig ‘op’ rijden

Is jouw voertuig al behoorlijk wat jaren oud en is de staat ervan ook niet meer al te best? Dan krijg je er doorgaans niet veel geld meer voor wanneer je deze te koop zet. De kans bestaat dat je geen bod krijgt dat jou aanstaat. In dat geval ga je hier natuurlijk niet op in. Nee, je kiest er dan zeer waarschijnlijk voor om het voertuig helemaal ‘op’ te rijden. Is jouw oude motor of auto door de APK gekomen? Dan mag deze voor minimaal een jaar weer de weg op. In dat geval kun je natuurlijk gewoon kijken hoe lang het voertuig het volhoudt. Het kan zijn dat hij het binnen een paar weken begeeft, maar misschien houdt jouw auto of motor het ook nog wel een jaar vol. In dit laatste geval heb je er dus goed aan gedaan om het voertuig niet voor een prikkie van de hand te doen.

Tweedehands verkopen

Voor wat betreft de verkoop van een oud voertuig heb je verschillende mogelijkheden. De meeste mensen proberen eerst zelf om van een oude motor of auto af te komen. Je kunt het voertuig aanbieden in jouw eigen netwerk. Niet iedereen vindt dit even prettig. Waarom niet? Omdat je er altijd op aangekeken wordt wanneer er problemen ontstaan. Daarom zetten veel mensen een oude motor of auto op een tweedehands website. Op deze manier komt een voertuig onder de aandacht bij veel mensen, waardoor de kans op verkoop natuurlijk ook groter wordt. Je kunt jouw auto of motor ook op een speciale site plaatsen die puur gericht is op de verkoop van dergelijke voertuigen. Het kan wel zijn dat je hier geld moet betalen voor het plaatsen van een advertentie. De kans op een verkoop is echter ook groter, omdat er alleen maar bezoekers naar de site komen die een voertuig zoeken.

Inruilen

Is jouw auto of motor bijna ‘op’? Dan ben je je vast en zeker alvast aan het oriënteren op een nieuw voertuig. Je kunt hier beter tijdig mee beginnen. Op deze manier voorkom je dat je een periode zonder voertuig komt te zitten. Koop je een nieuwe motor of auto terwijl jouw oude het nog doet? Dan ontvang je vaak een geldbedrag wanneer je deze bij de verkopende partij inruilt. Dit bedrag wordt vervolgens van de prijs van de nieuwe auto of motor afgetrokken. Op deze manier wordt een motor of auto toch alweer een stukje goedkoper. Er gaat meestal niet bijzonder veel af van de prijs, maar alle kleine beetjes helpen natuurlijk.

Breng hem niet direct naar de sloop!

Heb je ervoor gekozen om jouw motor of auto volledig ‘op’ te rijden? Dan breng je hem nadien mogelijk naar de sloop. Dit is echter zonde, want je krijgt er hier doorgaans geen geld voor. Ook al is jouw motor rijp voor de sloop, een motor verkopen behoort altijd tot de mogelijkheden. Je hoeft zodoende dus niet bang te zijn dat je helemaal niets terugziet voor het voertuig waar je jarenlang plezier aan hebt beleefd. Ben je in het bezit van een auto die rijp is voor de sloop? Een sloopauto verkopen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Kijk hier dus altijd eerst naar voordat je besluit om een motor of auto ook daadwerkelijk naar de sloop te brengen!