Welke beleggingsapp kies je?

0
1389
beleggingsapp

Ben je een belegger, dan wil je waarschijnlijk altijd bij je portefeuille kunnen, of in kunnen zien hoe het is met je aandelen. Maar niet iedereen heeft altijd een computer in zijn buurt staan. Stel, je zit in de trein en krijgt op het nieuws te horen dat een bedrijf waarbij jij aandelen hebt, gedaald is. De kans is groot dat je dan je aandelen wilt bekijken of het één en ander aan wil passen om grote verliezen te voorkomen, maar dat kan niet als je geen laptop bij je hebt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer brokers die naast de reguliere website, ook een app hebben ontwikkeld. Handig, want zo kun jij ook bij je aandelen wanneer je onderweg bent.

Waarom een app gebruiken

Beleggen in aandelen betekent dat je dit altijd op het juiste moment moet doen. Of en hoeveel winst je behaalt is dan ook sterk afhankelijk van het moment dat jij de aandelen koopt en verkoopt. Als je een beleggingsapp gebruikt heb je altijd toegang tot je portefeuille en heb je inzicht in de koersen. Daarnaast is een app als deze ook fijn voor beginners, omdat je zo kan beginnen met een kleine inleg en zo meer leren over het beleggen.

Welke app is het beste?

Het vinden van een geschikte app is heel persoonlijk, want iedereen heeft andere voorkeuren. Welke beleggen app kiezen is dan ook voor iedereen verschillende, maar er zijn wel bepaalde punten waar iedereen goed op moet letten. Deze punten vind je hieronder:

  • Gebruikservaring – Het is ontzettend belangrijk dat je een app kiest die past bij jouw ervaringen en voorkeuren. Wanneer je net begint met beleggen kun je het beste voor een app kiezen die hiervoor geschikt is, zoals eToro. Zij bieden ondersteuning, cursussen en ze beschikken over een demoaccount zodat je eerst kan oefenen.
  • Functies – Daarnaast wil je natuurlijk ook dat de app alle functionaliteiten aanbiedt waar jij behoefte aan hebt. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van beursnieuws en statistieken inzien. Kijk dus altijd goed of een app deze functies heeft.
  • Kosten – En dan de kosten, want het is ook zeker verstandig hier naar te kijken. Wil je bijvoorbeeld op een lange termijn gaan beleggen en misschien een paar keer per maand een aandeel kopen? Dan is het verstandig de app van een broker te kiezen die geen hoge maandelijkse kosten rekent.
  • Beveiliging – Online beleggen betekent natuurlijk ook dat de beveiliging van een website of app heel erg goed moet zijn. Jouw geld moet tenslotte altijd veilig staan maar daarnaast moet het ook niet mogelijk zijn dat een ander daar bij kan. Kijk bij een app dus altijd of er minimaal gebruik wordt gemaakt van 2FA en waarbij je verplicht wordt een lastig te raden wachtwoord te gebruiken.