Aandachtspunten bij het overstappen naar een andere energieleverancier

0
1815
overstappen energieleverancier

Schrik jij je ook iedere maand weer een hoedje wanneer je jouw energierekening bekijkt? Dan ben je ongetwijfeld van mening dat het de hoogste tijd is voor verandering. Je kunt er in dat geval voor kiezen om zuiniger om te springen met het energieverbruik. In de praktijk blijkt dit vaak lastiger dan veel mensen denken. In het dagelijks leven gebruiken we namelijk steeds meer elektrische apparaten. En deze apparaten hebben nu eenmaal stroom nodig om te kunnen werken. Je kunt er echter ook voor kiezen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Er zijn genoeg mensen die hierbij over één nacht ijs gaan. Dit zorgt vaak voor problemen. Hier willen wij jou graag voor behoeden. Daarom lichten we hier een aantal aandachtspunten uit voor het overstappen naar een andere energieleverancier.

Hoe zit het met de kosten?

Menig Nederlander is al sinds jaar en dag aangesloten bij dezelfde energieleverancier. Zolang het bedrijf jou gewoon energie blijft leveren, heb je waarschijnlijk niets te klagen. De kans is echter wel aanwezig dat je fors meer geld kwijt bent aan jouw energie dan nodig. De ene energieleverancier hanteert namelijk flink hogere leveringskosten dan de ander. En deze kosten vormen toch vaak 35 procent van jouw energierekening. Dit betekent dus dat je betrekkelijk makkelijk kunt besparen op jouw energierekening. Slaag je erin om een energieleverancier te vinden met aanzienlijk lagere leveringskosten? Dan blijft er maandelijks behoorlijk wat extra geld over om andere dingen mee te doen!

Krijg je een presentje?

Overweeg je een overstap naar een andere energieleverancier? Dan weet je mogelijk niet waar je op moet letten. Omdat de meeste mensen geen tijd en moeite willen steken in een overstap, kiezen zij lukraak een nieuwe leverancier uit. Zonde, want de kans is groot dat je hierdoor een leuk cadeau misloopt. De meeste leveranciers gebruiken sinds jaar en dag namelijk energie aanbiedingen om nieuwe klanten te lokken. Zie je een aantrekkelijke aanbieding? Kies hier dan nooit direct voor, maar kijk altijd verder. Mogelijk zie je bij een andere leverancier wel een aanbieding die nog veel interessanter is. Bij de ene aanbieder krijg je bijvoorbeeld een flinke korting, terwijl je het elders moet doen met een cadeaukaart. Is er geen enkele aanbieding die je aanspreekt? Kijk dan eens naar de Nuon Powerdeal. Je krijgt hiermee 250 euro korting op jouw jaarafrekening en bovendien zit je niet langer dan één jaar aan het contract vast. Volgend jaar kun je dus weer overstappen naar een andere leverancier. In dat geval kun je dus weer op zoek naar nieuwe energie aanbiedingen met een leuk presentje!

Maak altijd een vergelijking

Je besluit natuurlijk niet van de ene op de andere dag om te switchen van energieleverancier. Nee, hier gaat ongetwijfeld wel wat langer overheen. Neem vooral de tijd wanneer je over wilt stappen. We raden je altijd aan om de verschillende leveranciers in alle rust met elkaar te vergelijken. Bang dat dit je veel tijd kost? Dat is nergens voor nodig. Je kunt vandaag de dag namelijk terecht op verschillende vergelijkingssites. Hier kun je energieleveranciers makkelijk en snel met elkaar vergelijken. Zodoende heb je dus binnen de kortste keren een goedkope energieleverancier gevonden waarbij je ook nog eens een leuk presentje ontvangt!