Zo verzorg je je huid in de winter

0
2545
vitamine d op het strand geschreven

De winter kent zowel voor- als nadelen. Het is heerlijk om met een dekentje op de bank Netflix te kijken terwijl je geniet van de zoveelste warme kop chocolademelk met slagroom. Toch zul je af en toe buiten de kou moeten trotseren. Je huid is hier helaas niet altijd blij mee en krijgt best wat te verduren door de kou. Bij deze een aantal handige tips om je huid te beschermen bij (ijs)koude temperaturen.

Waarom droogt je huid sneller uit in de winter?

Voor mensen met huidproblemen is de winter niet de beste periode. De kou kan namelijk een droge en schrale huid veroorzaken, en dat kan erg pijnlijk zijn.. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je jouw huid kunt beschermen tegen de kou. Ten eerste is het zeer belangrijk om voldoende water te drinken, minstens 2 liter per dag. Daarmee zorg je voor goede hydratatie van de huid van binnenuit. Door het ontbreken van vochtige lucht droogt de opperhuid namelijk veel sneller uit, waardoor droge en schrale plekken kunnen ontstaan. Wie voldoende water drinkt zorgt ervoor dat er van binnenuit vocht in de huid komt. Daarmee voorkom je huidproblemen en zie je er ook in de wintermaanden fris en stralend uit.

Tip 1 – Smeer je huid in met een vochtinbrengende crème

In de wintermaanden is de huid door de koude en droge lucht erg gevoelig. Zo kunnen je neus en oren bij koude temperaturen rood en pijnlijk worden. Probeer de meest gevoelige delen van je gezicht daarom goed te beschermen met sjaals, mutsen en handschoenen. Niet alleen flesjes water en kleding, maar ook een goede crème is zeer belangrijk voor je huid in de wintermaanden. Smeer ’s ochtends vroeg een crème op om een dag lang beschermd te zijn tegen de kou. Wees vooral niet te zuinig en smeer een lekkere dikke laag op je huid. Overigens is het wel verstandig om een lichte en niet al te vette crème aan te schaffen, want daardoor kunnen je poriën verstopt raken. Bij verstopte poriën is de kans op puistjes groter, en dat wil je natuurlijk ook niet!

Tip 2 – Verzorg andere lichaamsdelen met scrub

Misschien denk je niet zo snel aan je ellebogen en enkels, maar ook dit zijn lichaamsdelen die in de winter erg gevoelig kunnen zijn. Behandel ze tijdens het douchen daarom regelmatig met scrub en een verzorgende en vochtinbrengende crème. Vergeet trouwens niet je handen! Ook deze verzorging is niet lastig en tijdrovend. Dompel je handen voor het slapen gaan vijf minuten in een kommetje met lauw water. Dep ze vervolgens droog en smeer ze in met een verzorgende crème. Eventueel zou je de handen ook nog in katoenen handschoenen kunnen doen. Wedden dat je ’s ochtends bij het opstaan heerlijk zachte handen hebt?

Tip 3 – Neem extra vitamines in

Ben je helemaal fris en aangekleed? Neem dan extra vitamines om gezond en energiek te blijven. Vitamines hebben vaak een positieve invloed op de huid. Met name rood fruit is erg gezond. Laat daarentegen kant-en-klare maaltijden en suikerproducten zoveel mogelijk staan, aangezien die zorgen voor een vette en ongezonde huid.