Zo wandel je succesvol langs de Pacific Crest Trail

0
750

Een paar jaar geleden verscheen de film ‘Wild’ in de bioscopen. Reese Witherspoon kroop in de huid van Cheryl Strayed, die maar liefst 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail liep. Het is een waargebeurd verhaal dat veel bewondering oproept. Misschien wil je in de voetsporen treden van de stoere Cheryl. Enkele tips voor een succesvolle wandeltocht langs de Pacific Crest Trail.

Pacific Crest Trail

De Pacific Crest Trail is een van de bekendste wandelroutes van de Verenigde Staten. In totaal is het maar liefst 4320 kilometer lang. Het loopt van de Mexicaanse grens tot aan Canada. De natuur onderweg is werkelijk adembenemend. Zo kom je onderweg bijvoorbeeld de Sierra Nevada en Cascade bergen tegen. Net als Cheryl zou je een gedeelte van deze beroemde route af kunnen leggen. Je kunt zowel alleen reizen als in groepsverband. Kies het soort wandeltocht die je het fijnste vindt. Alleen backpacken heeft als voordeel dat je jezelf beter leert kennen. Het fijne aan een groepswandeling is dat je ervaringen kunt delen, en elkaar kunt helpen wanneer dat nodig is.

Zware tocht door de wildernis

Besef dat de Pacific Crest Trail een fysiek zware tocht is. Backpackers dienen dan ook in uitstekende conditie te verkeren. De wandeltocht voert langs drie Amerikaanse staten, namelijk Californië, Oregon en Washington. Overigens bestaat de Pacific Crest Trail nog niet zo heel lang. In de jaren ’30 creëerde een groepje vrijwilligers een alternatieve route voor de ‘Appalachian Trail’. Men creëerde een wandeltocht zonder dorpen of steden op de route. De Pacific Crest Trail moest het ultieme uitzicht bieden op de natuur en wildernis, en dat is gelukt. Sindsdien zijn honderden wandelaars en backpackers het avontuur in West-Amerika aangegaan.

Wat je absoluut moet meenemen in je rugzak

Met je backpack de Pacific Crest Trail verkennen is een fantastische ervaring. Wel is het zeer belangrijk dat je je goed op de zware wandeltocht voorbereidt. Dat begint al met het inpakken van je rugzak. Sommige spulletjes zijn daarbij absoluut noodzakelijk, andere kun je beter thuis laten liggen. De spullen die je in elk geval nodig hebt tijdens de tocht:

• Een goede kaart en een kompas, zodat je niet verdwaalt
• Een plastic hoesje om je kaart in te bergen, zodat het niet beschadigd of vies raakt
• Zonnebrandcrème en een zonnebril. De zon kan in West-Amerika behoorlijk fel zijn
• Extra kleren, waaronder sokken, ondergoed, een jas en regenkleding
• Een zaklamp: voor het geval je de weg kwijt raakt en ’s nachts nog een stuk moet lopen. Neem ook reservebatterijen voor de zaklamp mee
• EHBO box: voor als je een verwonding oploopt
• Aanstekers om een vuur mee te maken. Als het ontzettend koud is, houdt het vuur je warm. Dit heeft in sommige situaties levens gered
• Gereedschap. Zeer handig om mee te nemen, mocht je iets moeten repareren. Spullen kunnen altijd stuk gaan.

Bezoek hoogtepunten van de Pacific Crest Trail

Natuurlijk mag je de hoogtepunten van de Pacific Crest Trail niet overslaan. Vaak in letterlijke zin, want de route kent onderweg een aantal schitterende bergen. Wandel bijvoorbeeld naar Mount Whitney, de berg die met 4421 meter de hoogste berg van Californië is. Ook de 3302 meter hoge berg San Jacinto is zeer de moeite waard. Kun je geen genoeg krijgen van avontuur? Dan is een rondreis door West-Amerika ook een fantastische ervaring.