Boodschappen en kerstcadeaus steeds vaker online besteld

0
4016
boodschappen

Uit onderzoek van Thuiswinkel.org blijkt dat de Nederlandse consument steeds vaker zijn of haar kerstinkopen online doet. Uit cijfers van Thuiswinkel.org en PostNL blijkt dat er in de weken voor kerst ongeveer 235 miljoen kerstpakketjes worden besteld. Niet alleen kerstcadeaus, maar ook kerstbomen en maaltijdboxen worden massaal online gekocht.

Niet meer de deur uit voor boodschappen

De totaalomzet van online winkels in de weken voor kerst ligt op ongeveer 928 miljoen euro. De toename van de online kerstverkoop is maar liefst twee keer zo hoog als bij reguliere verkoop! Mensen kiezen voor online bestellen vanwege het gemak en de snelheid. Ze hoeven tijdens een koude winterdag niet meer de deur uit om een cadeautje te kopen. Hetzelfde geldt voor het doen van de boodschappen. Het bestellen van een box vol gezonde ingredienten bij populaire aanbieders als Allerhande en Mathijs Maaltijdbox scheelt heel wat moeite.

Populaire kerstcadeaus

Als kerstcadeaus zijn vooral computerspelletjes, boeken en parfums erg populair. Zo is de populariteit van kookboeken het afgelopen jaar sterk toegenomen. Of wie weet wil je graag een lekkere parfum voor je geliefde halen. Het kopen van kerstcadeautjes en het doen van de boodschappen is gemakkelijker dan ooit.