Het uitkiezen van de perfecte ring

0
2555
ring

Je bent al een aardige tijd samen met je vriendin en dit jaar wil je voor haar verjaardag graag een mooie ring cadeau doen. Alleen, wat voor ring kies je dan uit? Er is zoveel keuze, en de ene ring is nog mooier dan de ander. Toch kun je de ringen aardig filteren, zodat je uiteindelijk met de perfecte ring naar huis gaat om je vriendin te verrassen!

Goud of zilver

Allereerst is het natuurlijk belangrijk na te denken over het feit of je vriendin liever gouden of zilveren sieraden draagt. Weet je dit niet zeker, kijk dan eens naar haar andere sieraden. Draagt ze zowel goud en zilver? Ga dan voor goud. Dit geeft altijd een iets luxere uitstraling. Heeft ze niet veel andere sieraden of kom je er echt niet uit, dan kun je altijd nog hulptroepen inschakelen. Vraag het bijvoorbeeld eens na aan haar moeder, zus of beste vriendin. Grote kans dat zij je wel verder kunnen helpen.

Zirkonia of diamant?

Als je dan de eerste keuze hebt gemaakt, komt de tweede al direct om de hoek kijken want, wat voor een ring wil je kopen? Er zijn ringen verkrijgbaar met zirkonia’s of met diamanten. Waar je voor kiest hangt een beetje van je budget af. Diamanten zijn natuurlijk ontzettend mooi, maar wel erg prijzig. Een ring met diamanten zal dan ook altijd een stuk duurder zijn dan eentje met zirkonia’s. Wil je dit allebei niet, dan zijn er ook ringen verkrijgbaar met een klassieke uitstraling.

Ga voor goud

Laten we er even vanuit gaan dat je voor een gouden ring gaat. Je weet waarschijnlijk wel ongeveer wat je wilt en wat je budget is, dus daar kun je makkelijk rekening mee houden. Er zijn 14 karaat gouden ringen verkrijgbaar, maar ook geelgouden ringen, witgoud en bicolor goud. En deze zijn er niet alleen in enkele ringen, sommige ringen hebben namelijk meerdere ringen die aan elkaar vast zitten. Dit geeft een mooi, speels effect, zeker in combinatie met gekleurde zirkonia’s of een hartje. Wil je liever iets klassieks? Kies dan voor een mooie, enkele gouden ring.

Of je een ring neemt met een zirkonia of diamant hangt een beetje van je vriendin af. Houdt ze hiervan of heeft ze liever iets neutraals? Weet je het niet zeker, ga dan voor een neutrale ring zonder steentje. Een mooie, dunne ring met balletjes bijvoorbeeld, of een gedraaide ring voor een mooi effect. Houdt je vriendin echter wel van steentjes? Dan is er heel veel keuze. Van ringen met maar één steentje tot twee rijen vol met zirkonia’s. Hierbij hangt het er dus ook weer vanaf in welke mate je vriendin hiervan houdt.

Ga eens voor saffier

Er zijn ook ringen te koop met saffier, wat zorgt voor een heel mooi effect. Een gouden ringen met het donkerblauwe van de saffier geeft een luxe en klassieke uitstraling. Deze ringen zijn er overigens ook met zirkonia’s, dus wanneer je voor een extra touch wilt gaan kun je hier ook altijd nog voor kiezen.